zondag 11 november 2012

Israelische luchtmacht doodt twee Jihad-strijders in Gaza, na nieuwe raket-barrage op Zuid-Israel

Een klein meisje bekijkt de verwoesting van een huis in Jabaliya, dat na een Israelische luchtaanval totaal afbrandde (Reuters).

De Israelische luchtmacht heeft zondagmorgen vroeg luchtaanvallen uitgevoerd in de Gazastrook. Daarbij werden twee leden van de Quds-Brigades van de Islamitische Jihad gedood. Zes mensen raakten gewond, van één van hen is de toestand kritiek. Het aantal slachtoffers in Gaza van het geweld van de afgelopen dagen (sinds vrijdag) komt daarmee op zeven doden en 36 gewonden. (Zie ook bericht hieronder).

Israel voerde de luchtaanvallen uit als reactie op het afvuren van raketten. Zo'n veertig raketten en mortiergranaten werden volgens de krant Haaretz op Israel afgevuurd sinds zaterdag; in reactie op een beschieting door Israëlische tanks van een woonwijk van Gaza-stad, waarbij vier doden vielen en 26 gewonden. Een tiental van de raketten werd zondagmorgen afgeschoten. Twee raketten kwamen neer in Sderot en Sha'ar Hanegev. Drie mensen raakten erdoor gewond.
De Quds Brigades va de Islamitische Jihad maakte bekend dat bij een luchtaanval in het noord van de Gazastrook de twintigjarige Muhammad Obeid werd gedood, terwijl Muhammad Shukanj omkwam bij een aanval bij deKarama-torens in het noorden.  Vier mensen raakten bij deze aanvallen gewond, van wie één zeer ernstig. Nog eens twee gewonden vielen bij een aanval op het huis van de familie Najjar in Jabaliya. Het huis brandde tot de grond toe af, nadat vliegtuigen er twee raketten op hadden afgevuurd.   
Een ander doel van de vliegtuigen was een club in Jabaliya, maar de raket ontplofte niet. In Al-Tufah werd een betonfabriek van de familie Hasaneen onder vuur genomen door tanks. In Rafah, in het zuiden, vuurde de Israelische luchtmacht drie rakette af op een stuk land van de Qassam Brigades van Hamas, maar daarbij werd alleen wat materiële schade aangericht.
Volgens een verklaring va het Israelische leger werd een werkplaats voor het vervaardigen van wapens aangevallen, twee wapenopslagplaatsen en een plek 'waar terroristische activiteit werd bedreven'.

Geen opmerkingen:

Israelische rechters onteigenen opnieuw een Palestijns huis in Silwan ten bate van de kolonisten

Het huis van de familie Samrin (Sumarin) in Silwan (FotoVrede Nu)  Een dag voor de deadline die Bibi Netanyhau zich had gesteld om dele...