maandag 4 februari 2013

Unilever eindelijk weg uit bezet gebied

Beigel & Beigel factory | Barkan I.Z. | May 2011 | Photographed by Who Profits
De (voormalige) fabriek van Beigel en Beigel in de industriezone Barkan van de nederzetting Ariël. (Foto Who Profits)

Persbericht van United Civilians for Peace (UCP):
Het Brits-Nederlandse bedrijf Unilever heeft UCP gemeld dat met ingang van 1 januari 2013 de twee productielijnen van dochterbedrijf Beigel en Beigel niet langer operationeel zijn in de bezette Westelijke Jordaanoever. Beigel en Beigel is een snack- en zoutjesfabriek die was gevestigd in Barkan, een bedrijventerrein in de Israëlische nederzetting Ariël op de Westelijke Jordaanoever. De productielijnen zijn overgebracht naar de vestiging in Safed in Israël.
UCP is verheugd dat Unilever na jaren aarzelen de daad bij het woord heeft gevoegd. Vanaf 2006 heeft UCP aangedrongen op terugtrekking van Beigel en Beigel uit bezet gebied. UCP is van mening dat de dialoog als vorm van maatschappelijke druk het grote Brits-Nederlandse bedrijf hiertoe heeft aangezet. Unilever heeft een stap gezet die door andere bedrijven moet worden gevolgd.
“Het besluit van Unilever is een duidelijke boodschap aan de regering in Israël dat het internationale bedrijfsleven zich afkeert van het nederzettingenbeleid. United Civilians for Peace heeft altijd gesteld dat uit onrecht geen recht kan voortkomen en dat deze stap onvermijdelijk was en terecht”, aldus woordvoerder Guido van Leemput. “Dit is bovendien een goed voorbeeld voor andere Nederlandse en multinationale bedrijven om geen zaken te doen in en met de nederzettingen.”

Geen opmerkingen:

Israelische militairen schieten jonge moeder dood in Jenin

De begrafenis van Dalia Samoudi (Foto via Twitter)   Een jonge Palestijnse vrouw is vrijdagmiddag bezweken aan een schotwond die zij die mor...