woensdag 20 maart 2013

Het CIDI informeert.....

 Van tijd tot tijd werp ik een blik op de website van het CIDI. Dat is leerzaam. Deze instelling is er om ons te informeren. Immers, zij heet voluit 'Centrum Documentatie en Informatie Israel'. Vandaar dat zij ons informeert over het feit dat Israel een nieuwe regering heeft. De meeste media - de Israelische krant Haaretz voorop - hebben gemeld dat deze regering de meest rechtse is ooit, waaraan kolonisten het voor het zeggen hebben. Op Defensie zitten de hardst mogelijke haviken, een kolonistenvoorman bezet het sleutelministerie van Huisvesting en Bouwen, het kabinet telt een ruime hoeveelheid 'nationalistische' Likud-Beiteinu ministers en kolonisten hebben sleutelposities gekregen bij de verdeling van plaatsen in belangrijke Knesset- commissies, terwijl ook een brede ministeriële commissie moet gaan toezien op vredesonderhandelingen met de Palestijnen die de nieuwe minister Tzipi Livni zou willen gaan voeren.
 Maar het CIDI informeert ons zo:
 Het nieuwe kabinet herbergt meer gematigden dan de vorige regering-Netanyahu. De nieuwe minister van Financiën is de gematigde oud- journalist en televisiepresentator Yair Lapid van de centristische Yesh Atid-partij, de op een na grootste van Israel. Ook Tzipi Livni, die als minister van Buitenlandse Zaken bekend stond als een voorstander van vredesonderhandelingen, komt terug - nu als minister van Justitie.

Er staat nog meer op de CIDI-site. Zo lees ik ook dat de CIDI-Jongeren (CiJo) donderdag willen gaan demonstreren tegen het bezoek van de Turkse premier Erdogan. Waarom? Omdat Erdogan lelijke dingen heeft gezegd over het zionisme. Hij heeft gezegd dat zionisme gelijk staat aan misdaden tegen de menselijkheid. (CiJo maakt daarvan dat hij het 'Joodse zelfbeschikkingsrecht' een misdaad tegen de menselijkheid noemt). Ook is Erdogan niet voor GayPride. Verder zou hij bezwaar maken tegen het plaatsen van Turkse pleegkinderen bij christelijke of lesbische pleegouders. CiJo vindt echter dat het on-Nederlands is om onderscheid te maken naar geaardheid, religie of ras en dat Erdogan.zich niet met 'onze kinderen' moet te bemoeien. (Jeugdzorg, nemen jullie hier even nota van? Het volgende Joodse kind dat uit huis geplaatst wordt, mag van de CiJo best naar een gereformeerd gezin in Staphorst, of een leuke fundamentalistisch islamitische Turkse of Marokkaanse familie). Verder signaleert CiJo dat Erdogan geen vriend is van de Koerden (onlangs sloot hij nog een Koerdische krant en zette hij advocaten gevangen, aldus CiJo. Human Rights Watch noemde dat een schending van de mensenrechten). Verder bezet Erdopgan natuurlijk een deel van Cyprus.

Vandaar dat CiJo zegt: 
Een Turkse premier die verantwoordelijk is voor twee bezettingen, de inperking van de persvrijheid en grove schendingen van de mensenrechten heeft Nederland niet de les te lezen! 

Wat? Twee bezettingen? Inperking persvrijheid? Grove schendingen van de mensenrechten volgens Human Rights Watch? Waar heb ik dat toch ook alweer meer gehoord?
Beste CIDI-jongeren, dit heet dus een chotspe. En een hele grove, bovendien. Als jullie willen demonstreren tegen een land dat zich aan twee of drie bezettingen, en het op grote schaal schenden van de mensenrechten schuldig maakt, weet ik nog wel een andere kandidaat om tegen te demonstreren. Het ligt niet al te ver van Turkije en de premier ervan komt hier ook nog wel eens op bezoek. Ik begrijp niet hoe jullie met die kilo's boter op jullie zionistische koppen dit soort hypocriete 'de-pot-verwijt-de-ketel-achtige geluiden durven op te schrijven. Als ik jullie was - of het CIDI -  zou ik me gaan schamen. (En bij wijze van zelfkastijding thuis al die ruim 70 VN-resoluties gaan lezen waar opeenvolgende Israelische regering in de loop van ruim zestig jaar hun togus mee hebben afgeveegd).

9 opmerkingen:

Anoniem zei

http://www.radio1.nl/items/73790-nieuwe-cidi-directeur
Gisteren was de nieuwe directeur van het CIDI op radio 1. Deze directeur is onafhankelijk, noemt zich zionist en zegt dat alle informatie die zij verstrekken objectief zijn en kloppen. Zij hekelde de eenzijdige behandeling van Israel, waarom geen boycot van China omdat het Tibet bezet? Waarom geen sancties voor Israel omdat zij geen inspecties toelaten naar hun kernwapens en Iran moet dit wel?
gr. Jose

Lucas zei

Die zoveelste generatie Israëlische gastarbeiders heeft kapsones:

"Onder het nazisme werden Joden afgeschilderd als kwaadaardig, gierig, minderwaardig en als samenzweerders tegen het Arische ras. Daarom moesten ze geïsoleerd, geboycot en uiteindelijk gedood worden.

Deze stereotypen zijn aan het terugkomen in Europa. Alleen worden ‘de Joden’ nu soms vervangen door ‘de Israëli’s’. Aangezien ongeveer de helft van de Joden in de wereld Israëli is, komen die typeringen echter op hetzelfde neer"
http://likud.nl/2013/03/herleving-van-de-jaren-dertig/

Sonja zei

Bekend riedeltje van CIDI dat nergens op slaat omdat Israël niet geboycot wordt. In tegendeel. Tevens gaat Nederland net zo om met China als dat het met Israël omgaat. Wanneer het CIDI zo begaan is met Tibet, dan mag het wel wat meer doen dan alleen dat leed gebruiken voor eigen propaganda.

Lucas zei

"Elke vergelijking met het verleden gaat altijd wel ergens mank, maar de vergelijking tussen de Turkse voorplantingsideologie van Erdogan en het Lebensborn project van Heinrich Himmler dringt zich wel erg op.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/03/de-groot-turkse-gedachte-en-lebensborn

Abu Pessoptimist zei

Gen idee wat je met die verwijzingen wilt, Lucas. Maar als je wou laten zien dat De Dagelijkse Standaard en Likud (dat stuk stond trouwens ook op DDS, zie ik) rotzooi verspreiden waarbij vergeleken het CIDI welhaast een soort weldadige objectiviteit lijkt uit te stralen, dan zit je goed wat mij betreft. Wat een racistische vuiligheid, c.q. onbekommerd onjuiste rommel.

Lucas zei

Dat kunnen ze niet menen, was mijn gedachte. Zou het misschien bedoeld zijn om te kwetsen?

Abu Pessoptimist zei

Oh ja, Lucas, dat menen ze echt hoor.

Lucas zei

En hoewel het CIDI zich anders presenteert dan spreekbuis DDS en Likud.nl, ben ik toch wat achterdochtig sinds een medewerker van Wakker (toen nog Lekker) Dier tijdens een college Free Publicity vertelde dat de Dierenbescherming, Wakker Dier en het Dierenbevrijdingsfront wel verschillen in werkwijze maar niet in personeelsbestand.

Jaap Hamburger, Broek in Waterland zei

"De nieuwe directeur van het CIDI op radio 1 (...) hekelde de eenzijdige behandeling van Israël, waarom geen boycot van China omdat het Tibet bezet?"

Eenzijdige behandeling van Israël?

Welke 'eenzijdige behandeling van Israël' bedoelt de nieuwe directeur? Soms het zeer bescheiden voorstel van Timmermans om een einde te maken aan de positieve discriminatie van Israël door niet langer produkten uit de joodse nederzettingen in Palestina te labelen als 'from Israel', wat ze immers niet zijn? Die maatregel zou een 'boycot van Israël' verbeelden?

Welnee, die maatregel, als die al wordt doorgevoerd, betekent slechts dat ten lange leste afspraken worden uitgevoerd die met Israël zijn gemaakt. Niets meer dan dat. Om dan de wedervraag te stellen 'waarom geen boycot van China omwille van Tibet', raakt kant noch wal. Ik neem nu maar even aan dat de opvattingen van de nieuwe directeur correct zijn weergegeven door 'anoniem', die Jose heet.

Het zou passender zijn het Cidi te vragen of het soms principieel bezwaar heeft tegen het idee van een boycot, en zo ja: waarom Israël dan im- en export van goederen en personenverkeer van en naar Gaza en de kustvisserij zulke strikte beperkingen oplegt.

Ik weet het antwoord ook wel: Gaza is een 'terroristenentiteit', en Israël een 'voorbeeldige democratische rechtsstaat'.

En de scheidsrechter hier heet: Israël.

Dode in Hebron en diverse gewonden in ondermeer el-Bireh

Mo'men Jaber Israelische militairen hebben in al-Khalil (Hebron) dinsdagmiddag een 17-jarige jongen dodelijk verwond. De 17-jarige Mo...