woensdag 17 april 2013

17 April: Dag van de Palestijnse gevangenen


Vandaag, 17 april is de jaarlijkse Dag van de Palestijnse Gevangenen. Israelische activisten zorgden voor een open lucht expositie in Jeruzalem door borden langs de weg te plaatsen. (Foto: Activestills.org).
 6motherposter
In Bethlehem werden enkele dagen geleden ter gelegenheid van de Gevangenendag moeders van gevangenen uit de regio geïnterviewd door Ma'an tv. (Foto: Daniel Rodiguez/Alternative Information Center). 
De Dag van de Gevangenen is destijds ingesteld als een dag om stil te staan bij de duizenden Palestijnse gevangenen in Israelische gevangenissen. Op dit moment zijn dat er rond de 5.000.  Speciale aandacht verdienen de kind-gevangenen die vaak in het holst van de nacht van hun bed worden gelicht en dagenlang in afzondering worden verhoord voor zij hun ouders of een advocaat kunnen spreken. En speciale aandacht natuurlijk ook voor Samer Issawi, die al sinds augustus 2012 in hongerstaking is en die voorstel;l;en van Israel om hem uit te wijzen naar Gaza, Egypte, Jordanië of een Europees land van de hand blijft wijzen omdat hij er recht op heeft gewoon weer naar huis in Jeruzalem terug te keren.  

Geen opmerkingen: