dinsdag 9 april 2013

Vijf maanden voor cartoonist

 images_News_2013_04_06_sabana_300_0[1]

Een Israelische militaire rechtbank in Salem, ten noorden van Jenin, heeft de Palestijnse cartoonist Mohammed Saba'ana uit Qabatia bij Jenin, veroordeeld tot vijf maanden gevangenisstraf. De aanklacht luidde dat hij contact had gehad met 'vijandelijke partijen'.Hij moet ook 10.000 shekel boete betalen.
Familieleden van Saba'ana meldden dat de veroordeling vrijdag werd uitgesproken. De familie toonde zich opgelucht aangezien er nu een einde is gekomen aan een lange periode van ondervraging waarbij Saba'ana onder zware druk stond.
Saba'ana werd gearresteerd op 16 februari, toen hij terug kwam uit Jordanië. Zijn broer, Thamer, is ook opgepakt, maar dan in verband met activiteiten ten gunste van de Palestijnse gevangenen in Israelische gevangenissen. Saba'ana is geen lid van een of andere politie organisatie. Hij werkt voor de krant Al-Hayat al-Jadida en andere Arabische publicaties. De organisatie Reporters without Borders heeft op 21 februari stelling genomen tegen  zijn arrestatie.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een belachelijke vertoning door de isr. autoriteiten.

Zouden Sam en Moos moppen wel van ze mogen?


Herman

Jaap Hamburger, Broek in Waterland zei

Abu, de beide links heb ik geraadpleegd, maar heb je misschien nog meer info over deze kwestie?

De aanklacht, het vonnis? Het ging kennelijk niet om de cartoons, maar om 'verboden contacten'.

Abu Pessoptimist zei

Helaas, helaas. Ik heb zelfs geaarzeld of ik het wel zou publiceren, omdat er zo weinig feiten bekend waren. Mogelijk komt Reporters without Borders er later nog op terug...

Israel's doden een ongewapende autistische man en een huisvader die zijn familie wilde ophalen

Iyad Hallaq Updated. De Israeli's hebben in de afgelopen 24 uur twee Palestijnse dertigers doodgeschoten. Eén van hen was een autist...