dinsdag 28 mei 2013

Lekgeprikte banden, 'sloopwerkzaamheden' en afgebrande landbouwgewassen


- Kolonisten hebben maandag de banden lekgeprikt van 15 auto's in de wijk Sheikh Jarrah van Oost Jeruzalem, bericht Ma'an News. De auto's waren eigendom van de families Hamdan, Mizrao, Ishtayya and Ramadi. Een andere eigenaar van een eveneens mishandelde auto, Muhammad ash-Sheikh, zei veiligheidscamera's in de buurt lieten zien dat het het werk was geweest van kolonisten. Het was het vijfde incident van deze aard in Sheikh Jarrah.
- Israelische soldaten zijn maandag het dorp Al-Jiftlik in het district Jericho binnengevallen en hebben daar  drie huizen, twee kassen en twee schuren vernield.
- Israelische kolonisten hebben dinsdag onder bescherming van militairen een tent opgezet op land van de Palestijnse familie Ribee, ten oosten van het stadje Yatta in het district Hebron, zo meldt de coördinator van het Volkscomité in Yatta, Rateb al-Jabour. De kolonisten blokkeren op deze manier ook de verbindingsweg tussen de dorpen al-Mafqara and al-Tawani. De kolonisten brandden bij het dorpje Zeef ook ruim vijf dunam land af, dat was beplant met tarwe en haver.

Geen opmerkingen: