zaterdag 22 juni 2013

En de winaar was.... Mohammed 'Assaf

Update. Hoera, Mohammed 'Assaf heeft gewonnen. Deze zaterdagavond was zijn overwinning een feit. De anderen, Ahmed Gamal uit Egypt and de Syrische Farah Youssef waren ook niet mis, maar 'Assaf won. De overwinning, die op grote schermen in onder meer Ramallah kon worden gevolgd, leidde tot geweldige uitbarstingen van vreugde.
De VN benoemde 'Assaf na de overwinning tot jongeren-ambassadeur bij de UNRWA-vluchtelingenkampen. Helaas heeft Mahmoud Abbas, de Palestijnse 'president' ook meteen geprobeerd munt uit zijn overwinning te slaan door hem een diplomatiek paspoort toe te kennen en tot 'goodwill-ambassadeur' te benoemen bij de VN. Onsmakelijk. Maar de vreugde om deze terechte overwinning is er niet minder om. 'Assaf keert nu eerst etrug naar huis in  de Gaza-strook, waar hij zanger bij bruiloften was. Hij zal later naar de Westoever komen om daar concerten te geven.

Zo zagen de straten van Ramallah er vrijdagavond uit, tijdens het optreden van Mohammed 'Assaf in de finale van ''Arab Idol''. Hij zong '' 'ally al-kufiyye'' (Houd de keffiyah hoog). 'Assaf, afkomstig uit  Gaza, is tijdens dezecompetitie waanzinnig populair geworden.  

Hier nog een van de liederen die hij tijdens de finale zong:

3 opmerkingen:

Unknown zei

Leuk

trees zei


Leuk dat die arme Palestijnse sloebers ook eens iets winnen. Maar om nu meteen zo hysterisch te worden.

Is iets typisch Arabiers

Elisabeth zei

Typisch 'Arabiers' (sic)?
Moet je zien hoe Christen-Germanen uit hun dak gaan als ze een keer een potje voetbal winnen

Ook de VN concludeert dat Abu Akleh werd gedood de Israeli's

Het wordt langzamerhand super duidelijk. Alleen niet voor Israel wappies. De vraag "wie doodde Shireen Abu Akleh?'' is intussen...