vrijdag 21 juni 2013

Veiligheidsman schiet Israeli dood omdat hij Allahu akbar riep

Een Israelische veiligheidsagent in burger heeft vrijdagmorgen een 45-jarige man doodgeschoten in de wc bij de Westelijke Muur (ook wel Klaagmuur genoemd) in Jeruzalem. Dat gebeurde omdat de man Alluhu akbar riep (God is groot in het Arabisch). Volgens de veiligheidsman leek het ook of hij iets uit zijn zak haalde. De veiligheidsagent schoot hem daarop dood met meerdere schoten uit zijn pistool. Het bleek daarna dat de man Joods was, zodat onmiddellijk gesproken werd van een tragisch incident.
Het lijkt mij dat het werkelijk tragische aan deze gebeurtenis is dat het aangeeft wat de state of mind is van veiligheidsmensen, en misschien wel van Israeli's in het algemeen, ten aanzien van hun Palestijnse medeburgers. 
Scene of shooting in Western Wall (Photo: Gil Yohanan)
De wc bij de Westelijke Muur
Update: De toedrahct blijkt toch een beetje anders te zijn geweest. De schietpartij vond plaats nadat het Joodse slachtoffer de veiligheidsman had uitgescholden voor zoon van een Druzische teef of mogelijk erger. De veiligheidsman, een Druze, schoot daarop zijn pistool leeg op de Joodse zwerver. De veiligheidsman, die eerder diende bij de notoire grenspolitie, is aangehouden. Hij wordt verdacht van moord.

1 opmerking:

Ben zei

Je zal toch het syndroom van Gilles de la Tourette hebben!!

ICJ geeft Israel opdracht onmiddellijk voedselkonvooien naar Gaza door te laten

  Het Internationale Hof van Justitie (ICJ) in Den Haag heeft Israel donderdag opgedragen ongehinderd voedsel, water en hulp door te laten n...