vrijdag 26 juli 2013

Hamas sluit kantoren Al-Arabiyya en Ma'an

De regering van Hamas in Gaza heeft de plaatselijke kantoren van drie persorganisaties gesloten. Employees van het tv-station Al-Arabiyya dat in Saoedische handen is, en het Palestijnse persbureau Ma'an kregen donderdag van de procureur generaal Ismail Jaber te horen dat zij hun kantoren niet meer in mochten. Dat had te maken met 'valse geruchten' die zij zouden hebben verspreid over de houding van Gaza naar aanleiding van de staatsgreep in Egypte waarbij president Morsi werd afgezet.
Ma'an, dat zijn hoofdkantoor in Bethlehem heeft op de Westoever, meldde dat de sluiting van hun kantoor in Gaza te maken had met een bericht van hun Arabische sectie over zes Egyptische Moslim Broeders die zichzelf Gaza hadden binnengesmokkeld om daar een opstand voor te bereiden tegen de machtsovername in Egypte. Volgens Hamas was het bericht onzin.
YNet bericht dat nog een derde kantoor werd gesloten, dat van Lens, een privé onderneming. Lens zou met 'zionistische media' samenwerken. Een woordvoerder van Lens zei dat het maatschappijtje een aanbod had gekregen om producties te maken voor een kanaal in Israel.

Geen opmerkingen: