zondag 11 augustus 2013

Israelische militairen schieten ongewapende man dood bij de grens met Gaza

484051_502846156459557_1630332433_n
De gedode Palestijn. Foto Mohammed Awad
Israelische militairen hebben zaterdag een Palestijn doodgeschoten bij het grenshek met de Gazastrook,  zo hebben Israelische militaire bronnen bekend gemaakt. 
De man, wiens lichaam intussen naar een ziekenhuis in Gaza is vervoerd, maar wiens identiteit nog niet bekend is, zou over het grenshek zijn geklommen en hebben geprobeerd Israel binnen te komen. De militairen beschouwden hem als een 'veiligheidsrisico' omdat hij iets bij zich zou hebben gedragen. (Over dat iets is niets naders bekend gemaakt). Ze schoten hem dood nadat hij een bevel om terug te keren en een waarschuwingsschot zou hebben genegeerd. Nadat hij doodgeschoten was bleek hij ongewapend te zijn.Volgens de Israelische kranten riepen  het Israelische leger mijnopruimnexperts te hulp om vast te stellen dat de man geen explosieven bij zich droeg.

Update: De dode Palestijn is zondag geïdentificeerd als Hussein Abdul-Hadi Awadallah (30) uit het Nusseirat kamp in Midden-Gaza.Ashraf al-Qidra van het ministerie van Gezondheid in Gaza die dit bekendmaakte, vertelde ook dat Israelische militairen ten oosten van Gaza-stad zondag een aantal huizen en velden met scherpe munitie beschoten waarbij de 25-jarige Mahmoud Samir Jundiyya geraakt werd in een voet.
Volgens mensenrechtenorganisaties heeft Israel zes mensen gedood sinds op 22 november vorig jaar een door Egypte bemiddeld staakt-het-vuren van kracht werd. Tientallen werden bij  beschietingen gewond, onder wie diverse vissers. Ook werden boten in beslag genomen. 

Geen opmerkingen:

Israelische politieman maakt zich schuldig aan executie

Hamdi Mufleh  Een lid van de Israelische grenspolitie heeft vrijdagavond vroeg in Huwara (even ten zuiden van Nablus ) een openbare executie...