dinsdag 27 augustus 2013

Palestijnse veiligheidstroepen schieten man dood in kamp bij Nablus

Amjad Odah - Image By Arabs48
Amjad Odah (Photo Arabs48)
Palestijnse veiligheidstroepen hebben dinsdag een man doodgeschoten in het vluchtelingenkamp Askar bij Nablus. Het slachtoffer was de 37-jarige Amjad Odah. Hij werd gedood tijdens een vuurgevecht dat ontstond toen de troepen een man wilden arresteren. Gewapende mannen openden toen het vuur op de Palestijnse veiligheidsmensen, aldus de site Arabs48. De troepen begonnen daarop in het wilde weg  te vuren op kampbewoners die hen bestookten met stenen en lege flessen. Verscheidene Palestijnen raakten gewond. Jongeren staken na de dood van Odeh een kamer van de Nationale Veiligheidstroepen in de Industriële School in brand, evenals een wachtruimte van de troepen bij het kamp.
Boze kampbewoners vernielden vervolgens ook een paar stoplichten, staken één van de voertuigen van de veiligheidstroepen in brand en bekogelden de troepen met stenen. Er werd een aantal arrestaties verricht. Jongeren van het nabijgelegen Al-Fara'a-kamp blokkeerden later de weg van Nablus naar Tubas met stenen en brandende autobanden. 

Geen opmerkingen:

Israel sloopt 5 huizen, een waterput, wat vijvers, 100 olijfbomen en pakt 3 waterpompen af

  De sloop in Faraseen (FotoWafa) Updated. Gemeenteambtenaren van Jeruzalem en politie hebben in de buurt Wadi Qaddum van Silwan (bezet Oo...