donderdag 17 oktober 2013

Israelische militairen schieten Palestijn dood die met tractor legerbasis binnenrijdt

De tractor.  (Ynet)

 Israelische militairen hebben donderdag een Palestijn doodgeschoten die met een tractor een militaire basis ten noorden van Jeruzalem was binnengereden. De man, die  werd geïdentificeerd als Younes Ahmad Radayda (28) werd door vijf kogels getroffen. Pogingen hem te reanimeren bleven vruchteloos.
Volgens de Israelische lezing reed de de man met de tractor door de afzetting van de basis Rama, ten noorden van Jeruzalem, en dicht bij Ramallah, en ramde hij daar een vrachtauto. Volgens een woordvoerder van het leger ''was de man een bedreiging voor het leven van militairen. Die openden het het vuur op de verdachte en scoorden een voltreffer''.   
Ynet berichtte dat het leger het incident als een terroristische aanval ziet en grote aantallen troepen naar de basis dirigeerde. De krant meldde dat de broer van Radayda in 2009, ook met een tractor, had geprobeerd in Jeruzalem twee Israelische officieren te overrijden. ook hij werd als een 'terrorist' beschouwd en werd doodgeschoten.
Ik kan alleen maar zeggen dat ik dit soort berichten mysterieus vind. Met een tractor een Israelische legerbasis binnenrijden is, als je een Palestijn bent, òf een stom ongeluk, òf een ingewikkelde manier om zelfmoord te plegen. Wie een echte aanval wil uitvoeren kan beter iets anders verzinnen, zou ik zeggen. Ook dat verhaal van die broer klinkt vreemd. Ik hoop dat de één of andere journalist ter plaatse dit uitzoekt.

2 opmerkingen:

trees zei

Helaas noodzakelijk, de moslims hebben aangetoond nogal explosief te zijn. Je kunt helaas geen risico meer nemen met het moslimvolk. Goed werk van Israel derhalve.

Abu Pessoptimist zei

Er was een tijd dat het met Jodenvolk net zo ging, trees. De geschiedenis komt eerst als drama, en herhaalt zich als farce, zei Marx al.

Tien doden bij luchtaanvallen ''door onbekenden'' in grensgebied Irak-Syrië

 Zeven  mensen zijn gedood en een zestal vrachtauto's is vernield in het Albu Kamal gebied aan de oostelijke grens van Syrië met Irak. D...