woensdag 30 oktober 2013

Kolonisten van de nederzetting Yitzhar vernielen meer dan 600 olijfbomen


Een wachttoren van Yitzhar torent uit boven de bomen van Einabus. 

Kolonisten van de nederzetting Yitzhar bij Nablus hebben ongeveer 600 olijfbomen vernield van inwoners van het dorp Einabus. Ghassan Daghlas, de man die voor de Palestijnse Auoriteit de activiteiten van de kolonisten in het noorden van de Westoever bijhoudt, heeft dit meegedeeld. De bomen behoorden toe aan de families Hamad, Hussein en Allan in het dorp. Daghlas zei dat de bomen niet alleen waren omgezaagd, maar dat ook een chemisch middel was gebruikt. Volgens het Palestijnse persbureau WAFA ging het om land dicht bij de nederzetting, waarvoor de Palestijnen speciale toestemming aan het leger moeten vragen om dat te kunnen betreden.

Het is zeker niet voor het eerst dat bomen van Einabuis door de kolonisten worden msihandeld. De foto hieronder is van een paar jaar eerder. Einabus is een dorpje dat al bestond in de Jebusitische tijd, maar waarvan de bewoners hun herkomst traceren tot de tijd van de begintijd van de islam (zevende eeuw). De voornaamste bronnen van inkomsten in het dorp zijn olijven en vijgen. 

Geen opmerkingen:

Tien doden bij luchtaanvallen ''door onbekenden'' in grensgebied Irak-Syrië

 Zeven  mensen zijn gedood en een zestal vrachtauto's is vernield in het Albu Kamal gebied aan de oostelijke grens van Syrië met Irak. D...