donderdag 28 november 2013

Het Israelische leger sloopt weer

Dayr Ballut - دير بلّوط : الجيبات العسكرية داخل القرية-1
Straatbeeld in bezet Deir Ballout. (Palestine Remembered).  

Het Israelische leger heeft donderdag een huis laten slopen in Deir Ballout, een dorp ten westen van Salfit. Dat gebeurde omdat het er geen vergunning zou zijn voor het huis, aldus de burgemeester, Kamal Yousef. Hij vertelde erbij dat Israel heeft laten weten dat 70 andere huizen ook dienen te verdwijnen. Yousef  vertelde Ma'an  dat bulldozers het huis vernielden en ook land in het gebied ernaast platmaakten. Het huis was eigendom van Ghanem Mahmoud Abdel-Karim.
Dinsdag werd elders aan de westkant van Salfit eveneens land platgemaakt dat toebehoorde aan het dorp Bruqin. Dat werd gedaan door kolonisten die grond bouwrijp wilden maken voor de uitbreiding van een bedrijventerrein. De kolonisten, die uit de nederzetting Bruchin kwamen, haalden ook 10 olijfbomen omver in het gebied Wadi Baqdounis, ten noorden van het dorp. De Palestijnse researcher Khalid Mali zei dat de grote nederzetting Ariel bezig si zijn industrieterrein te vergroten. Dat gaat volgens hem ten koste van land van de Palestijnse dorpen Salfit, Sarta en Haris. Ook wordt een historische plaats bedreigd, al-Shams wal-Qamar, een antiek Romeins dorp met grote vijvers en terrassen.
Maandag liet het leger een huis een een stalen schuur vernielen in Idhna, ten westen van Hebron. Ook daar heette het dat er geen vergunning voor het huis was.  Het huis was Ashraf Muhammad Yousuf al-Batran. Zijn familie van zes personen is nu dakloos. Volgens de gemeenteraad van Idhna staan in totaal 300 huizen en andere bouwsels in het dorp op de nominatie om te worden gesloopt. Idhna ligt in de zogenaamde Area C die onder de Akkoorden van Oslo volledig onder Israels bestuur valt. Volgens de gemeenteraad heeft Israel het gemunt op de huizen, wegen, elektriciteitsvoorziening en de bronnen van het dorp.

Geen opmerkingen:

Tien doden bij luchtaanvallen ''door onbekenden'' in grensgebied Irak-Syrië

 Zeven  mensen zijn gedood en een zestal vrachtauto's is vernield in het Albu Kamal gebied aan de oostelijke grens van Syrië met Irak. D...