woensdag 6 november 2013

Katholieke kerk in Jeruzalem woedend over sloop van één van haar huizen


De patriarch van Jeruzalem, Fuad Tawwal, tussen de puinhopen van het gesloopte huis. (Foto AFP)  

Het hoofd van de katholieke kerk in het Heilige Land, de Latijnse patriarch Fuad Tawwal, heeft dinsdag bij Israel geprotesteerd tegen de sloop van een huis in Jeruzalem dat bezit was van de kerk. Het huis, aan zuidoostelijke rand van de stad, dichtbij Bethlehem, werd maandagochtend om vijf uur ´s ochtends zonder voorafgaande waarschuwing door bulldozers platgereden, en zonder dat er een eerder een slooporder was afgegeven. De reden heette te zijn dat het zonder vergunning zou zijn gebouwd. Een familie van 14 mensen werd dakloos.
Patriarch Tawwal zei dat het huis er al stond vóór Israel in 1967 Oost-Jeruzalem innam en dat de gemeenste Jeruzalem, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Israelische organisaties wisten dat het van de kerk was. "Deze daad is onwettig, en in strijd met recht, menselijkheid en welke ideologie dan ook op grond waarvan vrede kan worden bereikt, het vergroot de segregatie en de haat,´´aldus de patriarch. Hij zei dat de kerk de zaak zal aanbrengen bij Israelische en internationale gerechtshoven en dat een protest is ingediend bij het Israelische ministerie van Binnenlandse Zaken.

Geen opmerkingen:

De 31ste Palestijn overlijdt, politie pakt 42 mensen op als reactie op aanslag

Wadee Abu Rumouz Een Palestijn van 16 jaar die woensdag gewond was geraakt bij onlusten in de wijk Silwan van bezet Oost-Jeruzalem is zaterd...