maandag 2 december 2013

Sloop van huizen en schuren in Jordaanvallei maakt 50 mensen dakloos

al-'Auja  - العوجا : شتاء العوجا 2012
Al-Awja. (Foto's Palestine Remembered)

al-'Auja  - العوجا : مياه العوجاIsraelische bulldozers hebben maandag vier huizen en acht landbouwschuren vernield in het dorp Al-Awja, iets ten noorden van Jericho in de vellei van de Jordaan. Vijftig Palestijnen werden daardoor dakloos, meldt Ma'an News. Het vreemde is dat volgens een plaatselijke autoriteit, Fathi Shqaier, het hoofd van een campagne die (Bedoeïenen) gemeenschappen in de Jordaanvallei coördineert, het land waarop de huizen en schuren stonden, toebehoort aan de Waqf, de stichting die islamitische eigendommen beheert. Israel ontziet dat soort bezittingen meestal, of deed dat in ieder geval in het verleden. 
al-'Auja  - العوجا : قنوات العوجا ومياههاDe huizen en schuren waren eigendom van Musallem Kaabna, Rafe Salama Jihadin, Ahmad Salama Jihadin, Yousef Musallem Kaabna, Ali Musallem Kaabna, Yousef Jihadin, Ahmad Mohammad Najada, Oda Mohammad Najada, Mousa Najada, Omran Mousa Najada, en Omar Mousa Najada.
 De foto's van de omgeving van Al-Awja geven overigens misschien een indicatie waarom Israel huizen in Al-Awja vernielt. Het gebied is rijk een prachtig natuurgebied en vooral ook rijk aan water.

Geen opmerkingen:

Tien doden bij luchtaanvallen ''door onbekenden'' in grensgebied Irak-Syrië

 Zeven  mensen zijn gedood en een zestal vrachtauto's is vernield in het Albu Kamal gebied aan de oostelijke grens van Syrië met Irak. D...