woensdag 29 januari 2014

Israelische militairen schieten Palestijnse verkeersregelaar dood

Het lichaam van Mohammed Mubarak. Israelische soldaten verhinderden ambulances lange tijd dichterbij te komen. (Ma'an).

Updated. Israelische militairen hebben woensdagochtend een Palestijn doodgeschoten bij het plaatsje Ein Sinya ten noorden van Ramallah. Het slachtoffers is de 22-jarige Mohammed Mubarak uit het vluchtelingenkamp Jalazoun. Van Israelische kant werd gemeld dat hij het vuur had geopend op Israelische soldaten. Een Israelische militaire woordvoerster twitterde een foto van een automatisch geweer en Haaretz citeerde later legerwoordvoerders die zeiden dat hij niet minder dan 17 schoten zou hebben afgevuurd op een legerpatrouille.
Palestijnse ooggetuigen spreken deze lezing tegen. Zij zeggen dat Israelische militairen het geweer bij Mubaraks lichaam hebben neergelegd nadat hij met drie schoten in de rug was doodgeschoten. Volgens de familie van Mubarak was hij aan het werk toen hij werd doodgeschoten. Hij werkte voor een firma die in het kader van een door USAID gefinancierd project de weg naar Ramallah aan het verbeteren was. Hij was een ''vlagger'', de man die met behulp van een vlag het verkeer regelde op het kruispunt bij Ein Sinya.
Collega´s van Mubarak en omstanders vertelden dat zij zagen hoe Mubarak terwijl hij met zijn vlag aan het werk was, werd lastiggevallen door militairen. Zij dwongen hem zijn kleren uit te trekken, ze weer aan te doen en heen en weer te lopen. Tenslotte schoten zij hem van achteren neer en lieten hem doodbloeden, terwijl zij een ambulance tegenhielden, aldus de ooggetuigen.  


Mohammed Mubarak toen hij nog leefde. 

2 opmerkingen:

Elisabeth zei

Hoe zit het met een onderzoek? Gebeurt er dan helemaal niets? Ik weet wel hoe het met die onderzoeken afloopt, maar toch...

Abu Pessoptimist zei

Elisabeth, ik heb niets gehoord over een onderzoek. Hij schoot toch op de Israeli´s?

Israel sloopt 9 woontenten en 7 huizen, 200 bedrijven moeten weg, imam mag niet meer preken

Sloop in Deir al-Hajle bij Jericho. Zeven woontenten en twee schuren plus hun inwoners, samen acht families, verwijderd. (Foto Wafa) Isr...