maandag 10 februari 2014

Auto's beklad in Jeruzalem, graven vernield in Ramleh en boompjes uitgerukt op de Westoever

Israelische kolonisten hebben maandag de banden lek geprikt van 16 auto's en een minibus in de wijk Silwan,in Oost-Jeruzalem. Bewoners  vertelden het persbureau Ma'an dat de auto's ook waren beklad. Muhammad Qarain, die werkt voor het Informatiecentrum Wadi Hilweh in Silwan, zei dat de kolonisten afkomstig waren van een ''outpost'' in een buitenwijk van de wijk Jabal al-Mukabbir. De bewoners waarschuwden de politie die een onderzoek is begonnen.
De Aqsa Stichting in Jeruzalem, die de islamitische erfgoederen beheert, maakte zondag bekend dat een begraafplaats in Ramleh het slachtoffer is geworden van vandalisme. Vijftien graven zijn vernield en de oude grafstenen zijn kapot geslagen.  

Israelische kolonisten hebben zondag meer dan 400 jonge olijfboompjes uitgerukt en gestolen in het dorp Sinjiil ten noorden van Ramallah,  meldt het persbureau WAFA. Ayoub Suweid, het hoofd van de gemeenteraad, zei dat dit al derde keer is dat zoiets gebeurt in mindre dan een maand. In totaal zijn zo ongeveer 3000 jonge boompjes verdwenen (zie ook hier en hier). De boompjes waren geplant in het kader van een project dat was betaald door het Internationale Comité van het Rode Kruis.

Geen opmerkingen:

Israelische militairen schieten jonge moeder dood in Jenin

De begrafenis van Dalia Samoudi (Foto via Twitter)   Een jonge Palestijnse vrouw is vrijdagmiddag bezweken aan een schotwond die zij die mor...