maandag 10 februari 2014

Gemeente Jeruzalem sloopt weer twee Palestijnse huizen

 افراد عائله نزيله يتفقدون ركام منزلهم الذي هدمته قوات الاحتلال صباح اليوم في سلوان بحجه عدم الترخيص (عدسة:عفيف عميره/وفا)
Mohammed Sawahreh met zoontje temidden van de puinhopen. (Foto WAFA) 

De gemeente Jeruzalem heeft maandag een huis gesloopt in de Wadi Qaddoum, een buurt in de de wijk Silwan van Oost-Jeruzalem. Het huis was eigendom van Mohammad Sawahreh, 38, die er woonde met zes familieleden. Hij vertelde  het persbureau WAFA dat de ambtenaren van de gemeente om half zes in de morgen arriveerden onder politiebegeleiding en met een bulldozer. Zij verwijderden het huisraad uit het huis van 120 vierkante meter en maakten het met de grond gelijk.Het huis was 18 jaar oud, Sawahreh had boetes betaald en zijn zaak was nog aanhangig bij de rechter. 
De gemeente Jeruzalem vernielde dezelfde maandagmorgen een Palestijns huis in de wijk Jabal al-Mukabbir in Oost-Jeruzalem, meldt het persbureau Ma'an.  Het huis van Muhammad Hasan Mousa Ja'afra in de Jisr buurt was eveneens 18 jaar oud. Ja'afra zei dat hij vruchteloos had geprobeerd een vergunning van de gemeente Jeruzalem los te krijgen. 

2 opmerkingen:

Esther zei

Je dient er wel bij te vermelden dat het illegale bouwsels betreft waarvan er alleen al in Shiloach meer dan 700 staan. Ik hoor je altijd selectief klagen, maar feiten weglaten is ook liegen.

Abu Pessoptimist zei

Esther,
Het spreekt toch vanzelf dat het illegale huizen waren, ze waren namelijk Palestijns. Maar het wordt zo vermoeiend als ik telkens bij deze regelmatig voorkomende sloopacties moet vermelden dat Israel vrijwel alle Palestijnse huizen illegaal heeft verklaard, omdat het geen Joodse huizen zijn.

Net voor Biden het overneemt keurt Israel nog wat nieuwbouw goed in bezet gebied

Restaurant in Havat Yair Nog net voor de inauguratie van Joe Biden als president van de VS heeft Israel gisteren weer een uitbreiding goedge...