dinsdag 11 februari 2014

Israel verhindert bezoek voorzitter EU-parlement aan Bedoeïenendorpje bij Jeruzalem


Schultz ontmoet Bedoeïenen

De Palestijnse premier Rami Hamdalla heeft maandag een bezoek samen met de voorzitter van het Europese parlement Martin Schultz aan het Bedoeïenendorpje Khan al-Ahmar ten oosten van Jeruzalem moeten afzeggen omdat de Israelische autoriteiten bezwaar maakten, zo heeft Hamdallah gezegd.  
Hamdallah en de bezoekende parlementsvoorzitter hadden het dorpje willen bezoeken om hun solidariteit te tonen. En Schultz zei dat hij er zijn steun voor de Palestijnse aspiraties naar een eigen staat mee tot uitdrukking had willen willen brengen. Een Palestijnse functionaris vertelde Ma'an achter dat de Israelische ministeries  van Buitenlandse Zaken en van Defensie hadden gedreigd het bezoek desnoods met geweld te zullen tegenhouden.
Tijdens het bezoek, zo vertelde de functionaris, zou onder  meer de school van Khan al-Ahmar zijn bezocht, die door de dorpelingen met behulp van internationale 0vrijwilligers is opgetrokken van banden en leem. Khan al-Ahmar ligt in ''Area C'', het gebied dat onder de Oslo-akkoorden volledig onder Israelisch bestuur is blijven vallen, en de school en het het dorpje zelf worden voortdurend bedreigd met sloop omdat ze zonder een door de Israeli's verstrekte vergunning zijn opgetrokken. Khan al-Ahmar ligt vlakbij de nederzettingen Ma'ale Adumim en Kfar Adumim.
Schultz sprak eerder met de Palestijsne president Abbas. Hij betuigde daar de steun van de EU voor de twee-statenoplossing en de vredespogingen van de Amerikaanse minister Kerry.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Er gaat een moment komen dat de Israelische arrogantie niet langer getolereerd zal worden.

Anton

Feng Chsang zei

"... dat de Israëlische ministeries van Buitenlandse Zaken en van Defensie hadden gedreigd het bezoek desnoods met geweld te zullen tegenhouden"

Zo wordt het voor Europa steeds duidelijker met wat voor tuig ze te maken hebben.

Elisabeth zei

Schults had gewoon moeten gaan natuurlijk! Wat een slappeling!

Esther zei

Khan al-Ahmar is geen dorp, was nooit een dorp, maar is een kamp(je) met illegale bouwsels. Terecht dat de Israëlische regering de totale nitwit Schulz niet heeft toegelaten. 'Onze'nationale clown Timmermans probeerde hem voor te gaan en kreeg terecht nul op het request.
Met een vooringenomen toespraak kakelen in de Knesseth over onrecht en later toegeven dat hij nergens van op de hoogte is en dus maar wat zei wat hij had opgevangen van een Arabier, liegen dat het gedrukt staat wat de boycot betreft (de EU boycot niet) en dat alles ook nog eens in het Duits. Dan ben je werkelijk van alle realiteit losgezongen. Niet dat ik een moment verbaasd ben. De EU laat zien waarvoor zij staat: een uiterst stuitende Israël-hatende marxistische kliek, een zelfbenoemde elite die zowel Joden haat als de Europese bevolking.

Abu Pessoptimist zei

Esther,
Ik denk niet dat jij kan uitmaken wat een dorpje is en wat niet. Zoiets is aan die mensen zelf. Voor de rest ben ik blij dat je weer eens langs komt om ons, het marxistische Jodenhatende EU-uitschot, de les te lezen.

Esther zei

Je kunt duidelijk niet lezen want ik heb het over de marksistiese kliek in Brussel met hun Anti-Israëlpolitiek.
Mar wie de schoen past trekt hem aan, Abu.

Na Grunberg is nu Abdelkader Benali mikpunt van de Israel-lobby

En het is dus weer raak met de jaarlijkse herdenking van de Tweede Wereldoorlog. Vorig jaar was het Arnon Grunberg, die opmerking maakte waa...