donderdag 27 februari 2014

Israelische troepen schieten 'gezochte' Palestijn dood met anti-tankraket

Begrafenis van Muataz Washasha
En ja, Israelische leger- en politie- eenheden hebben weer een Palestijn gedood die zij zogenaamd kwamen arresteren. Het was de 24-jarige Muataz Washaha uit Bir Zeit. Hij werd dood in zijn huis gevonden, meldt Ma'an News, na een belegering die om drie uur 's nachts begon en diverse uren duurde. Getuigen meldden dat Washaha aan het hoofd getroffen was door een projectiel. 
Volgens de berichten wilden de Israeli's Muataz arresteren wegens lidmaatschap van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP). De Israeli's bestormden het huis en arresteerden zijn broer, Ramiz. Volgens IMEMC werd midden in Bir Zeit eveneens een andere broer, Thaer (32, een oud-gevangene) gearresteerd, evenals een neef, Fadi  Het huis van Thaer werd verwoest met een bulldozer.
De Israelische krant Haaretz schrijft dat Muatazz gezocht werd omdat ''hij een terroristische aanval'' zou voorbereiden. Volgens Haaretz sommeerden de Israelische eenheden Muatazz naar buiten te komen, nadat zij het huis hadden omsingeld. Dat weigerde hij. En omdat gevreesd werd dat hij gewapend was, werd daarop het vuur geopend, onder meer met een M72 LAW, een wapen dat lichte anti-tankraketten lanceert. Daarmee werd gedeeltelijk een muur uit het huis geblazen. Volgens Haaretz werd in het huis een AK 47 (Kalashnikov) gevonden, maar daar was niet mee geschoten, aldus de krant.
De troepen, meldt Haaretz verder, werden door boze Palestijnen met stenen bekogeld. Legereenheden openden daarop het vuur met scherpe munitie en rubberkogels. Er vielen enkele gewonden, onder wie één die door scherpe munitie was getroffen. Ondertussen snelde de Palestijnse brandweer toe om het huis van de familie Washaha te blussen dat door de beschieting in brand was geraakt, aldus Ma'an. Washasha was vooral bekend door zijn regelmatige deelname aan geweldloze demonstraties tegen de Muur en de nederzettingen in een plaats als Nabi Saleh, zo lees ik op Twitter.

Geen opmerkingen:

Israelische politieman maakt zich schuldig aan executie

Hamdi Mufleh  Een lid van de Israelische grenspolitie heeft vrijdagavond vroeg in Huwara (even ten zuiden van Nablus ) een openbare executie...