vrijdag 21 maart 2014

Israelische leger vindt weer tunnel bij Gaza

Eliyahu Hershkovich
Israelische militairen bij de ingang van de ontdekte tunnel (Foto Haaretz)

Het Israelische leger heeft vrijdag bekendgemaakt dat het weer een tunnel vanuit Gaza heeft ontdekt die in Israel uitmondt, zo meldt de krant Haaretz.
Volgens het leger gaat het om de langste en best toegeruste tunnel tot nu toe. Het leger deelde niet precies mee waar de tunnel uitkwam. Wel werd gezegd dat er sprake was van een versterking met beton, en dat er een generator en andere apparatuur in werd aangetroffen. In de afgelopen anderhalf jaar werden eerder drie andere tunnels ontdekt.
Abu Obeida, een woordvoerder van de Ezzedin al-Qassem Brigades, de militaire arm van Hamas, gaf donderdag een persconferentie in Gaza waarin hij de vondst van de tunnel door de Israeli's bevestigde. Hij zei dat het om een oude tunnel ging en dat Israel de tunnel had ontdekt omdat een gedeelte ervan onlangs instortte als gevolg van hevige regen.
Hij zei ook dat de Al-Qassem Brigades erin zijn geslaagd een deel van een andere tunnel te herstellen die een paar maanden was ontdekt en gedeeltelijk was vernietigd door het Israelische leger. 
In oktober ontdekten Israelische militairen een tunnel met diverse uitgangen in de buurt van Kibbutz Ein Hashlosha. In january 2013 werd een tunnel gevonden bij Kibbutz Nir Oz. Een paar dagen voor de operatie Defensive Shield werd een tunnel gevonden bij Kibbutz Nirim.Die tunnel was booby-trapped.

Geen opmerkingen:

Israelische rechters onteigenen opnieuw een Palestijns huis in Silwan ten bate van de kolonisten

Het huis van de familie Samrin (Sumarin) in Silwan (FotoVrede Nu)  Een dag voor de deadline die Bibi Netanyhau zich had gesteld om dele...