maandag 3 maart 2014

Twee mannen in Noord-Gaza gedood bij Israelische luchtaanval en twee gewond


Updated. Israel heeft maandagavond met een aanval vanuit de lucht twee Palestijnen gedood in Noord-Gaza. Twee anderen raakten gewond. De vier werden getroffen toen de de Israeli's tenminste twee raketten afvuurden op een groepje mensen in de Sikka straat in de plaats Beit Hanoun. De woordvoerder van de ministerie van Gezondheid in Gaza, Ashraf al-Qidra, meldde dat Musab Moussa al-Zaaneen, een man van even twintig, bij aankomst in het ziekenhuis bleek te zijn overleden. Hij voegde daar later aan toe dat Sharif Nasser, een man van 31, in het ziekenhuis aan zijn verwondingen was bezweken.
Israel verklaarde dat de aanval gericht was op een groepje mannen dat een raketaanval voorbereidde. ''De aanval werd uitgevoerd om een dreigende aanval af te wenden op burgergemeenschappen in het zuiden van Israel,'' aldus meldde de woordvoerder desgevraagd in een email.
Afgelopen vrijdag doodden de Israeli's ter hoogte van Khan Younis in de Strook een 57-jarige psychisch verwarde vrouw. Volgens familieleden was zij vermoedelijk de weg kwijt geraakt na een bezoek aan kennissen.en was zij per ongeluk in de door Israel ingestelde 'no go zone' terecht gekomen. Ze werd neergeschoten en werd pas zaterdagochtend gevonden, omdat ambulances haar in de no go-zone niet konden bereiken. Ze was toen doodgebloed.

Geen opmerkingen: