zaterdag 5 april 2014

Israelische kolonisten vernielen en stelen honderden wijnranken

Sde Boaz
De nederzetting Sde Boaz bij al-Khadr.

Israelische kolonisten hebben zaterdag bij het Palestijnse stadje al-Khadr, ten zuiden van Bethlehem, 350 wijnranken uit de grond gerukt een gestolen. De plaatselijke coordinator van het Comité tegen de muur en de Nederzettingen, Ahmad Salah, zei dat het ging om 200 wijnranken die vier jaar oud waren en 150 stuks die pas waren geplant. De kolonisten, die afkomstig waren van de nederzetting Sde Boaz (een soort dependance van de nederzetting Neve Daniel, namen ook de metalen staken mee waartegen de ranken groeiden. De nederzetting Sde Boaz, die opgericht is op privé grond van inwoners van Al-Khadr, verbouwt zelf ook druiven. Vrijdag hadden de kolonisten ook nog eens 300 pas geplante wijnranken vernield.

2 opmerkingen:

Jaap Hamburger, Broek in Waterland zei

De God van de kolonisten heeft toch een vernielzuchtige inslag, zou je denken...maar wat moeten Palestijnen eigenlijk met wijnranken...? Ik denk bij nader inzien dat de kolonisten hun Palestijnse buren hebben willen beschermen tegen zichzelf...hen behoeden voor dronkenmansgedrag.

Ben zei

Jaap.
Laten we het beestje maar gewoon bij de naam noemen: Dit is terreur.
Ik heb er geen andere woorden voor.

Israel valt voor de vierde keer het Shifa-ziekenhuis aan

Het Shifa-complex brandt (foto van X)  Israelische troepen zijn maandagnacht opnieuw het Shifa-ziekenhuis in Gaza-stad binnengevallen. Tanks...