zondag 27 april 2014

Kolonisten hakken ruim 60 olijfbomen om en tuigen een boer af

Huwwara - حوّاره : شارع القدس نابلس من وسط حواره  الشارع الرئيسي، اُنقر الصورة لتكبيرها. تصوير ناصر شحاده عوريف
Huwwara.
 Kolonisten van de nederzetting Yitzhar bij Nablus hebben zondag meer dan 60 olijfbomen vernield van  Palestijnse boeren uit het dorp Huwwara. Ghassan Daghlas, de Palestijn die voor de Palestijnse Autoriteit de activiteiten van de nederzettingen volgt, heeft dat meegedeeld. Hij vertelde het persbureau Ma'an dat een groep kolonisten een gebied binnenvielen dat plaatselijk bekend staat als Al-Luhuf en er de bomen omhakten. De velden waarop zij stonden behoren toe aan Murad Tawfiq, Bashir Audah, diens broer Audah en Nayif al-Zeifa, aldus Daghlas.
Gebeurtenissen al dit zijn heel gewoon rond Nablus. Vooral de nederzetting Yitzhar heeft een fraaie staat van dienst als het gaat om het mishandelen van Palestijnen en het vernielen van hun eigendommen. .
In het dorp Artas, bij Bethlehem, werd intussen de de boer Mohammed Ayyash (55) mishandeld door kolonisten uit de nederzetting Efrat, zo meldde Hassan Burajyah, de coördinator van het comité tegen de nederzettingen en de Muur in Bethlehem.
Burayjah zei dat er kolonisten aanwezig waren op het land van Ayyas. Hij vroeg hen weg te gaan en toen sloegen ze hem in elkaar en lieten hun honden op hem los. Volgens het persbureau WAFA dat dit meldde, heeft dit te maken met het feit dat de kolonisten van Efrat in samenwerking met Israelische leger bezig zijn het land waar de boer werd aangevallen te annexeren voor uitbreiding van de nederzetting.
De mishandeling van van boer  Ayyash (en trouwens ook het vernielen van de bomen in Huwwara) heeft vanzelfsprekend de functie om de coëxistentie tussen Israelische kolonisten en Palestijnen te bevorderen. Nou ja, ik kan het niet laten laten deze opmerking te maken, nadat ik toevallig net een stukje had gelezen op de site van Christenen voor Israel onder de kop 'Het andere verhaal over de Westelijke Jordaanoever'. ookmdat gaat deels over de nederzetting Efrat. Het wekt braakneigingen op, maar wie een sterke maag heeft moet het vooral even lezen.
Het gaat erover hoe leuk Palestijnen samen werken met Israeli's op de Westoever. Nou ja,. sommige Palestijnen, dan. De meesten doen dat niet, maar die worden dan ook door ''de Palestijnse leiders en de media opgehitst tegen Israeli's en Joden''. Volgens dat stukje dan, natuurlijk. Die boeren in Huwwara en boer Ayyash in Artas zijn natuurlijk ook opgehistst door de Palestijnse leiders en de media. Anders hadden zij heus wel het omhakken van hun bomen en het inpikken van hun land geaccepteerd als iets dat nu eenmaal tot de voorrechten van de Joden behoort. Waarschijnlijk waren zij daarna nog leuker met de Israeli's en de Joden, die immers steeds meer hun naaste buren worden op deze manier, gaan coëxisteren.
Bah. Nooit begrepen wat een bezetting betekent zeker, die Christenen voor Israel. En dan een beetje larmoyant doen over dat het verkopen van onroerend goed op de Westoever aan Joden verboden is. Nee dan de Palestijnen, die kunnen kopen en bouwen wat ze willen. Gedver, wat kunnen die christenen huichelen en liegen. Ongelofelijk, maar kennelijk mag dat van de dominee als het over Israel gaat. . 

Geen opmerkingen:

Israeli's doden een man in Tulkarem

Het Israelische leger heeft donderdag, op de eerste dag van de maand Ramadan, het huis belegerd van Amir Imar Abu Khadijeh in  het dorp Izba...