dinsdag 1 april 2014

Opgeheven middelvinger naar Kerry: tenders voor 708 nieuwe woningen in Oost-Jeruzalem

Labourers construct building inside Gilo Jewish settlement
Bouwen in Gilo. 

Ausgerechnet nu, nu Kerry probeert een moeizaam akkoord in elkaar te knutselen om de zogenaamd 'vredesbesprekingen' tussen Israel en de Palestijnen wegens het uitblijven van ook maar enig succes nog maar eens te verlengen, komt de Israelische ''Land Authority'' met een tender voor de bouw van 708 nieuwe huizen in de nederzetting Gilo bij Jeruzalem. Het gaat weliswaar om een oud plan dat al eens eerder is geafficheerd maar toen niet werd uitgevoerd omdat bouwondernemingen de inschrijfprijzen toen te hoog vonden...  maar toch. De timing is perfect. Geen betere manier om de Amerikanen en de Palestijnen te tonen dat de hele opzet van die vredebesprekingen een wassen neus is, met geen ander doel dan tijdens de besprekingen nog lekker veel te bouwen in bezet gebied. Een opgeheven middelvinger naar Kerry  had het niet duidelijker kunnen zeggen. 

1 opmerking:

Ben zei

En is de stap van Abbas, om het lidmaatschap aan te vragen bij 15 VN organisaties, zo ongeveer het enige wat hij kan doen om tegengas te geven.
De betekenis hiervan is niet veel meer dan symbolisch, maar heeft hij andere keuzes?

Israel valt voor de vierde keer het Shifa-ziekenhuis aan

Het Shifa-complex brandt (foto van X)  Israelische troepen zijn maandagnacht opnieuw het Shifa-ziekenhuis in Gaza-stad binnengevallen. Tanks...