woensdag 14 mei 2014

Israel sloopt werkplaats en twee winkels in O-Jeruzalem

Israelische bulldozers hebben woensdag drie gebouwen van  Palestijnen in Oost-Jeruzalem verwoest. In Ras al-Amud  werd een stalen structuur verwoest van Sufyan Jabir. Het gebouw was in gebruik als werkplaats voor aluminiumbewerking. Jabir bouwde het ruim 10 jaar geleden. Hij zei dat de werkplaats  een inkomen verschafte aan vier families. Jabir betaalde volgens eigen zeggen zeker 8000 dollar aan advocaatkosten om de sloop uit te stellen.
In de al-Ashqariyya buurt van Beit Hanina pletten de bulldozers een winkel die toebehoorde aan Mousa al-Natsha. In in de wijk Shuafat werd een winkel vernield van Muhammad Awadallah. Volgens Awadallah stonden de muren van de winkel er al 80 jaar, maar was het dak aangebracht in 2011.

Israel verleent Palestijnen in Oost-Jeruzalem en in 'Area C van de bezette Westoever vrijwel nooit bouwvergunningen. Sinds de verovering van Oost-Jeruzalem, Gaza en de Westoever in 1967 heeft Israel teninste 27.000 Palestijnse huizen gesloopt. In het afgelopen jaar gingen 500 huizen en andere structuren tegen de vlakte volgens cijfers van de VN. Zo'n 850 mensen werden daardoor dakloos.

Geen opmerkingen: