zaterdag 3 mei 2014

Solidariteitsbetuigingen met hongerstakers


Op de Westoever waren vrijdag solidariteitsmanifestaties met Palestijnse ''administratieve'' gevangenen die sinds 24 april in hongerstaking zijn. Meer dan 100 gevangenen in de gevangenissen in Ofer, Megiddo en de Negev nemen eraan deel. De stakers willen afdwingen dat Israel alsnog de belofte nakomt, die het deed in 2012 na een massale hongerstaking van ongeveer 2.000 gevangenen, dat het middel ''administratieve detentie'' (gevangenisstraf zonder enige vorm van proces) zou worden beperkt tot een klein aantal ''uitzonderlijke gevallen''.

De foto boven (Van Activestills.org) laat een solidariteitsbijeenkomst zien in Nablus in het noorden van de Westoever, waarbij enkele honderden mensen naa het vrijdaggebed bijeenkwamen bij een opgerichte protesttent. De onderste foto (van Ma'an News) is an een optocht in Hebron in het zuiden, waaraan leden en leiders van zowel Fatah als Hamas deelnamen.  

Geen opmerkingen:

Israel breekt met UNRWA en velt daarmee een doodvonnis voor Noord-Gaza

  Israel heeft maandag de samenwerking met UNRWA opgezegd. Op dezelfde dag had de chef van UNRWA, Lazzarini, ook gemeld dat er al twee maand...