vrijdag 27 juni 2014

Israel doodt twee man met luchtaanval in Gaza en verwondt zes mensen met granaatbeschieting

De resten van de auto waarin wijlen Muhammad al-Fasih en Usama al-Hasumi reden. (Foto AFP)

Israel heeft vrijdagmiddag met een luchtaanval twee Palestijnen in de Gaza-strook gedood. De twee doden zijn Muhammad al-Fasih en Usama al-Hassumi. Beiden waren volgens Ma'an New lid van de Nasser Salah al-Din Brigades, de militaire arm van de Volks verzetscomités in Gaza. Ze werden - in wat kennelijk een targeted killing was - met twee raketten gedood terwijl zij in een auto reden in de buurt van het Shati-kamp bij Gaza-stad.
Israel melde dat het mensen had gedood die betrokken waren geweest bij het lanceren van raketten op Israel in de afgelopen week. Volgens Israel waren ze van plan nog meer raketten af te vuren. Dit laatste hoeft geen kloppende informatie te zijn, maar wat vaststaat is dat de Volksverzetscomités (die niet gelieerd zijn aan de vrijwel gelijknamige volkscomite's op de Westoever) vaak verantwoordelijk zijn voor het afvuren van raketten, tegen de zin van Hamas.
Eerder op de dag raakten zes Palestijnen in het zuiden van de Gaza-strook gewond door granaten die werden afgevuurd door tanks. Ashraf al-Qidra, woordvoerder van het ministerie van Gezondheid in Gaza,  zei dat vijf mensen , onder wie een zwangere vrouw en een 11-jarig kind, werden opgenomen in een ziekenhuis in Abasan al-Kabira, ten zuidoosten van Khan Younis. Een zes slachtoffer werd met gebroken vingers gebracht naar het Gaza European Hospital. Ooggetuigen zeiden dat de beschieting de Hoda en Taqwa moskeeën beschadigde evenals een aantal huizen in de nabijheid.Israel zei dat het de beschieting begon na een ontploffing in de buurt van het grenshek. Daarbij raakte aan Israelische kant niemand gewond. 

2 opmerkingen:

Freek zei

Beroepsrisico als je terrorist bent. Je kunt vroeg sterven. Overigens was het een mooi schot, de voetganger werd ontzien.

Abu Pessoptimist zei

Freek,
Hier bepaalt een schimmige organisatie als de Shin Bet op schimmige gronden dat die mensen dood moesten. Dat is dus moord. Als de Palestijnen hetzelfde doen en een generaal vermoorden, nadat een van hun leiders op deze manier is vermoord (Rahavam Zeevi die in 2001 werd vermoord als represaille voor de moord op Abu Ali Mustafa, leider van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina, is zoiets ineens niet geoorloofd. Zo'n moord is blijkbaar alleen een moord als anderen het doen. Israel staat kennelijk boven de wet.

Israel valt voor de vierde keer het Shifa-ziekenhuis aan

Het Shifa-complex brandt (foto van X)  Israelische troepen zijn maandagnacht opnieuw het Shifa-ziekenhuis in Gaza-stad binnengevallen. Tanks...