donderdag 12 juni 2014

Sectie toont aan: Nadim Nuwara stierf op Yom al-Nakba door een Israelische kogel


Ma'an News publiceerde deze foto van een wake die op 17 mei in Ramallah werd gehouden na de dood van Nadim Nuwara.

Updated. Een sectie die is uitgevoerd op het lichaam van een van de twee jongens die 15 mei, Yom al-Nakba (Nakba-dag) werden gedood, heeft aangetoond dat hij omkwam doordat hij was getroffen door scherpe munitie, wat wijst op een Israelische kogel, aldus het persbureau Ma'an News. Het lichaam van de jongen, Nadim Nuwara, werd woensdag opgegraven. Zijn ouders hadden daar toestemming toe gegeven, omdat zij wilden bewijzen dat Nadim omkwam door scherpe munitie. Het Israelische leger heeft tot nu toe steeds volgehouden dat het alleen met rubberkogels (cylinders die met rubber zijn overtrokken) was geschoten.
De autopsie werd uitgevoerd door specialisten van het Palestijnse Instituut voor Forensisch Medisch Onderzoek onder leiding van het hoofd van het instituut, Saber al-Aloul en in de aanwezigheid van Deense, Portugese en Amerikaanse artsen, terwijl ook twee artsen van het Israelische Forensische Instituut Abu Kabir uit Tel Aviv aanwezig waren.
Omdat het lichaam nog in goede conditie was, was het niet moeilijk de doodsoorzaak vast te stellen, aldus kringen die bij het onderzoek betrokken waren.

Nadim Nuwara (15) en Mohammed Odeh al-Dhahir (17) werden doodgeschoten voor een gebouw in de omgeving van de Ofer-gevangenis. Bewakingscamera's legden hun dood vast en Palestijnse artsen stelden vast dat ze door scherpe munitie waren gedood. Foto's van de wonden van de twee jongens zijn nu overhandigd aan de onderzoeksteams van de Israelische militaire politie en politie, aldus Haaretz. Bovendien heeft Siam Nuwara, de vader van Nadim, de kogel die hij had gevonden in de rugzak van zijn gedode zoon, overhandigd aan de Palestijnse officier van justitie, zodat ook Israel de kogel kan onderzoeken. .

Geen opmerkingen:

Israel valt voor de vierde keer het Shifa-ziekenhuis aan

Het Shifa-complex brandt (foto van X)  Israelische troepen zijn maandagnacht opnieuw het Shifa-ziekenhuis in Gaza-stad binnengevallen. Tanks...