dinsdag 29 juli 2014

Betogingen Westoever tegen Israels optreden in Gaza eisen nog een slachtoffer

Een Palestijn die negen dagen geleden werd gewond bij protesten op de Westoever tegen de Israelische slachtpartij in Gaza is dinsdag overleden in het Ahli ziekenhuis in Hebron, meldt Ma'an News.
Het aantal Palestijnen op de Westoever dat door de Israelische troepen bij demonstraties tegen Gaza is doodgeschoten komt daarmee op 12 volgens Ma'an (13 volgens mijn berekening, op 14 juni werd een Palestijn in Hebron gedood die niet werd meegerekend, AbuP.). Zoughair liep zijn verwondingen op tijdens botsingen met Israelische troepen bij het dorp Idhna ten westen van Hebron.
Maandag werden in Yatta, ten zuiden van Hebron, drie Palestijnen gewond door scherpe munitie tijdens een demonstratie die uitliepen op botsingen met de Israeli's. Verscheidene anderen kregen ademhalingsproblemen door een overdosis traangas, aldus het persbureau Wafa. De afgelopen week was de Westoever het toneel van de grootste betogingen tegen Israel die het gebied in tientallen jaren heeft gezien. In twee dagen werden toen acht mensen gedood en bijna 300 gewond, van wie ruim de helft door scherpe munitie.

Geen opmerkingen:

Israeli's doden een man in Huwwara en maken 13 gewonden in Jericho

Abdullah Qalalwa Israelische soldaten hebben vrijdagmiddag in Huwwara een 25-jarige man doodgeschoten die volgens hen uit een auto stapte en...