maandag 7 juli 2014

Besteedt de Israelische politie ook aandacht aan andere mishandelings- en ontvoeringszaken?


Ali Ibrahim Abu Zahra, 22, uit Yatta, die eind juni werd ontvoerd en met 12 messteken werd teruggevonden in een bos in Israel. (Ma'an)

Iedereen concentreert zich nu op het nieuws van de vermoorde Muhammad Abu Khdeir en het feit dat de daders lijken te zijn gepakt (en op een eerdere mislukte poging om de negenjarige Musa Zalloum te ontvoeren, waarvoor dezelfde daders verantwoordelijk voor zouden zijn geweest). Een flink aantal andere aanvallen van de afgelopen dagen krijgt echter nauwelijks aandacht. En zoals de politie aanvankelijk geen aandacht besteedde aan de ontvoeringspoging van Musa Zalloum, zo is het erg de vraag of zij aandacht besteedt aan deze andere gevallen en achter de daders aan gaat.
Ik noemde al het geval van Tariq Adeli uit een dorpje bij Nablus, die ontvoerd werd en wiens been er nagenoeg afgehakt werd met een bijl.
Ook meldde ik een poging om een jongetje van zeven jaar in Beit Hanina (Jeruzalem) te kidnappen, een poging in Jeruzalem om een 46-jarige Palestijn Halhoul te ontvoeren, en het verhaal van het meisje Sanabel Attous (9) dat maandagavond bij Bethlehem expres werd overreden door een kolonist. Nu zijn er weer nieuwe verhalen: een man die zaterdag in Hebron door kolonisten werd meegenomen en in elkaar geslagen,  een Arabische buschauffeur die zaterdag werd afgetuigd bij Beer Sheva, het verhaal van de broers Hani en Ahmad al-Sabbagh die zaterdagavond in de wijk Sheikh al-Jarrah door een groep van 50 kolonisten het ziekenhuis in werden geslagen.
En ook is er het verhaal van Ali Ibrahim Abu Zahra, 22, uit Yatta in het zuiden van de Westoever. Hij is de man op de foto hierboven. Hij werkte (illeghaal) in Israel en werd daar eind juni in op een avond een auto meegelokt door twee Israeli's, die hem vertelden dat ze een goed betalend karwei voor hem hadden. De twee spoten hem iets in zijn gezicht en later ontwaakte hij met 12 steekwonden, zwaar gewond, in een bos in centraal Israel. Van daar werd hij naar het Soroka-ziekenhuis in Beer Sheva gebracht. Het zal nog wel even duren voor hij weer kan lopen.

2 opmerkingen:

Elisabeth zei

Volgens de Jerusalem post is het helemaal andersom hoor:

Climate of fear pervades city following Jerusalem riots and spate of attacks against Jews

Hours after an unsettling autopsy report surfaced Saturday concluding that Muhammad Abu Khdeir was burnt alive, allegedly by Jewish nationalists seeking revenge for the three murdered yeshiva students, several Israelis were attacked in and around the capital by Arab terrorists.

(Die aanvallen zijn dus door 'terroristen' )

According to police, in one instance Saturday evening a group of young Arabs threw rocks at a couple outside of the Old City, lightly wounding a woman, whose armed husband fired a warning shot into the air, causing their assailants to flee.

In another incident, a video surfaced of the 174 bus between Jerusalem and Ma’aleh Adumim being struck by rocks while passing through a tunnel near Mount Scopus, lightly wounding the driver and two passengers, who were treated at a nearby hospital.

Later that night, terrorists hurled Molotov cocktails at Jewish residents of Nof Zion, located adjacent to the east Jerusalem neighborhood of Jebl Mukaber, and destroyed two vehicles, one owned by the United Nations.

A brush fire was started in Har Homa, located in southern east Jerusalem, near Beit Sahur, after Molotov cocktails were thrown there. The fire was quickly extinguished by fire fighters, as rioting continued in Arab neighborhoods of the capital, including in Isawiya and Abu Tor.

Aan het eind van het artikel blijkt pas dat het 'climate of fear' vooral opgaat voor de Palestijnen die niet meer hun huis uit durven uit angst om aangevallen te worden, maar er wordt niet 1 voorbeeld gegeven van geweod tegen Palestijnen.

Abu Pessoptimist zei

Elisabeth,
Het lijkt er echt op of ze bij de Jerusalem Post niet hadden begrepen dat heel Oost-Jeruzalem al een paar dagen in opstand is (ook tegen de kolonisten in hun midden en om hen heen) en dat daarbij hoort dat er met stenen en molotov cocktails wordt gegooid. Vreemd, de krant laat eerst achterwege om behoorlijk verslag te doen van de onlusten en gaat dan vervolgens wat incidentele gevallen beschrijven als daden van terreur! Een Pullitzer Prize voor feitenverdraaiing als het aan mij ligt.

Dode in Hebron en diverse gewonden in ondermeer el-Bireh

Mo'men Jaber Israelische militairen hebben in al-Khalil (Hebron) dinsdagmiddag een 17-jarige jongen dodelijk verwond. De 17-jarige Mo...