woensdag 13 augustus 2014

Israel arresteert in Oost-Jeruzalem en op de Westoever 69 Palestijnen op één dag


(Foto Arab 48)

Israel heeft tijdens een serie uitgebreide invallen in de nacht van dinsdag op woensdag in Oost-Jeruzalem 57 mensen gearresteerd  De voorzitter van de Vereniging van Palestijnse Gevangenen (PPC) in Jeruzalem, Nasser Qaws, zei dat e de campagne van woensdag de grootste was sinds de golf van midden-juni. Sinds  begin juli zijn nu zo'n  549 Jeruzalemmers gearresteerd, onder wie 166 minderjarigen. In de rest van de Westoever werden nog eens 12 mensen opgepakt - een gebruikelijk aantal voor één dag - waardoor het totaal aantal arrestaties woensdagmorgen op 69 kwam.
De arrestaties in Oost-Jeruzalem werden verricht tijdens invallen in de wijken Silwan, Al-Issawiya, At-Tur, Suwwana en Shu'afat, plus de Oude Stad. De politie drong zonder waarschuwing huizen binnen om jonge mannen en tieners van hun bed te lichten. Daarbij werden duren geforceerd, huizen overhoop gehaald en werd flinke schade aan eigendommen aangericht, aldus de verhalen van betrokken bewoners. In de wijken At-Tur and Al-Issawiya braken tijdens de razzia's botsingen uit, waarbij jongeren stenen gooiden en de politie dat beantwoordde met het afschieten van traangas, stungranaten en ''rubberkogels''. Zesentwintig mensen moesten behandeld worden wegens wonden veroorzaakt door de rubberkogels (dat zijn in feite metalen cylinders die met rubber zijn overtrokken).

Woordvoerder Micky Rosenfeld van de Israelische politie bevestigde tegenover Ma'an News dat 57 arrestaties waren verricht wegens ''incidenten waarbij met stenen werd gegooid''. Hij voegde eraan toe dat er nog onderzoeken gaande zijn. Een woordvoerster van het Israelische leger meldde intussen dat op diverse plaatsen op de Westoever 12 arrestaties zijn verricht, zodat het totaal voor woensdag op 69 kwam.
Oost-Jeruzalem is de afgelopen weken - tijdens de aanval op Gaza - het terrein geweest van een groot aantal incidenten. Onder meer de diverse Israelische nederzettingen in het oostelijke deel van de stad klaagden over problemen met stenengooiende Palestijnse jongeren. Los daarvan is het ook steeds onrustig gebleven in de wijk Shu'afat, de wijk waar de 16-jarige Muhammad Abu Khdeir vandaan kwam, die door Joodse extremisten was gekidnapt en levend verbrand. Zondag werd herdacht dat het 40 dagen geleden was dat de jongen werd gedood en werd een herdenkingsmars gehoudne. De Israelische politie nam de deelnemers aan deze mars onder vuur met traangas en stungranaten en arresteerde diverse mensen. Na de moord waren al eerder arrestaties verricht, onder wie diverse leden van de familie Abu Khdeir.

1 opmerking:

Ben zei

Het wordt alsmaar grimmiger voor de Palestijnse bevolking.

En dan dit nieuwsitem: http://www.alternativenews.org/english/index.php/regions/jerusalem/8275-israeli-to-release-three-of-the-suspects-on-the-killing-of-muhammad-abu-khdeir

Wat een 'rechtstaat'!

Militairen slaan man uit Gaza dood die via het Afscheidingshek naar zijn werk in Israel wilde

 Een 32-jarige man uit Gaza is maandagavond door Israelische soldaten doodgeslagen bij het ''Afscheidingshek'' in de buurt v...