dinsdag 9 september 2014

Arabische Liga steunt plan voor stellen deadline aan Israelische terugtrekking uit bezet gebied

Arab League meeting in Cairo, September 7, 2014.
De ministers van de Arabische  Liga tijdens hun zitting op 8 september  (Foto Reuters).

De Arabische Liga heeft zich zondag tijdens haar vergadering van de Arabische ministers van Buitenlandse Zaken achter het plan gesteld van de PLO en Mahmoud Abbas om een deadline van drie jaar te stellen aan een Israelische terugtrekking uit de bezette gebieden en de stichting van een Palestijnse staat. Jamal al-Shobaki, de Palestijnse ambassadeur in Egypte en bij de Arabische Liga, zei dat de Liga een resolutie heeft aangenomen om het plan aanhangig te maken bij de VN-Veiligheidsraad en andere internationale lichamen. Hij zei dat de ministers zelf met een ontwerp-resolutie willen komen. Over de tekst is nog overleg gaande.
Abbas zou het plan naar voren willen brengen in zijn rede voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, later deze maand. Het plan voorziet in nieuwe onderhandelingen met Israel gedurende negen maanden en een terugtrekking die daarop volgt binnen drie jaar. De eerste drie maanden van onderhandelingen met Israel zijn bedoeld om de grenzen van Israel en de Palestijnse staat vast te leggen, de overige zes maanden voor andere belangrijke zaken. De VS, die over het plan is ingelicht, staat er naar verluidt afwijzend tegenover. Shobaki bevestigde dat de Amerikanen een resolutie in de Veiligheidsraad waarschijnlijk zullen blokkeren met een veto. Maar in dat geval zouden de PLO en de Arabische Liga de zaak aan de orde willen stellen in de Algemene Vergadering van de VN,. waar de VS geen vetorecht heeft.

4 opmerkingen:

Chris zei

Zo niet, dan vallen de hitleristen gezamenlijk aan?

Wat een simplisten en antisemieten. Er komt geen nieuwe terreurstaat naast Israël, nu niet, nooit. Zo simpel ligt dat. Bovendien is het land van Israël en niet van een stel Arabische bezetters, moordenaars en terroristen die dit gebied zijn binnengedrongen zoals moslims ieder land ter wereld binnendringen en de staten van binnenuit uithollen.

Israël bezet grond van moslims, om je te bescheuren, en dan te bedenken dat moslims indringers in dit gebied zijn (zoals vroeger de Romeinen, de Syriërs, Ottomanen) die menen Israël te kunnen opeisen. Je moet wel echt een socialist zijn om zoiets te verzinnen. Moslims zijn parasieten, te lui om zelf iets op te richten zoals Israël. Zou er geen olie in de grond zitten leefden die kamelenruiters en geitenhoeders nog steeds in tenten en als nomaden, simpelweg omdat er totaal niks in dat volk zit behalve de idiotie die islam heet.
Jij A. P. weet net zo goed als wie dan ook dat het de islam is die zorgt dat moslims in het stenen tijdperk leven, moorden, verkrachten, vrouwen als slavinnen verkopen, maar ook jij wordt geleid door judeofobie en haat tegen het westen allen die kritiek hebben op de islam (niets anders dan een nazi-ideologie) en dat smerige werkje, de koran.
Net als D'66 bestaat bij de gratie van de PVV, zo besta jij bij de gratie van Israël. Zou Israël niet bestaan liep je je grenzeloos te vervelen, net als anti-joods geluid clubje en zouden jullie je wanhopig afvragen wie je zou kunnen haten.

Abu Pessoptimist zei

Chris,
Wat een mooi stijlbloempje. Om in te lijsten en bij de les maatschappijleer voor te leggen aan scholieren als voorbeeld van hedendaags fascisme.
Ik ga dit natuurlijk niet tegenspreken. Alleen vermeld ik even dat de grote Joodse filosoof, arts en rabbijn Maimonides een deel van zijn werken in het Arabisch schreef, omdat die taal van de islam toen de taal van de beschaafde wereld was.

Chris zei

Dat jij islam met beschaving associeert laat zien dat je niet door hebt wat voor beestachtigheden in Syrië (en andere landen) in naam van de islam gebeurt. Ik mag aannemen dat je verstoken bent van enige vorm van informatie behalve de propaganda van Hamas die je dan ook steevast hier weer weergeeft.

Overigens, wat een slap maar typisch links antwoord, om iemand als bijv. Maimonides aan te halen want in het Arabisch schrijven had niets met 'civilisatie'. Geloof maar fijn in Al Andaluz en al die 'ontdekkingen (0,0), dat doen meer eenvoudigen van geest. Zo kom je natuurlijk altijd tot die geweldige islamitische 'civilisatie'. Wel vreemd dat die geweldige civilisatie niets zelf kon creëren. Zelfs dat spuuglelijke Alhambra kon slechts worden gebouwd van de ruïnes van kerken die verwoest werden en door anderen, want zelf de handen uit de mouwen steken was er toen ook niet bij.

Abu Pessoptimist zei

Chris,
In het Arabisch schrijven had niets met civilisatie te maken? Dus Maimonides was achterlijk of zoiets? Kende niet genoeg talen? Je mag het een keer uitleggen.
En trouwens je bent de eerste van wie ik weet dat hij Alhambra spuuglelijk noemt. Maar ja, het is islamitisch, he? Dius kan het niet mooi wezen,want die civilisatie kon niets creëren. (Behalve een hoop bouwwerken die door de Italiaanse renaissance bouwmeesters werden gekopieerd,geneeskunde waarvoor ze eeuwen later in Leiden aan de universiteit nog meenden dat het vak Arabisch niet gemist kon worden, poëzie die de basis lag van de eerste literaire werken in Europa.... Ach, wie zwetst er hier eigenlijk?)

Israelisch-Amerikaans onderzoek: Israel schoot de kogel af maar het was vast geen opzet

  Het was wie dit had bedacht, Amerika, of de Israeli's. De Palestijnen hadden geweigerd de kogel over te dragen die Shireen Abu Aqleh h...