vrijdag 12 september 2014

Dood Mohammed Sunuqrut veroorzaakt door sponskopkogel

Mohamnmed Sunuqrut
De 16-jarige Mohammed Sunuqrut uit Wadi Joz in Jeruzalem, die zondag overleed in een ziekenhuis valt mogelijk de twijfelachtige eer te beurt de eerste te zijn geweest die is gestorven aan letsel toegebracht door een zogenoemde ''sponskop-kogel''. De Palestijnse patholoog-anatoom die deelnam aan de sectie die maandag op hem is uitgevoerd is tot de conclusie gekomen dat het schedel- en hersenletsel dat hij opliep alleen kan zijn toegebracht door hetzij een ''rubberkogel'', of een sponskopkogel.
De sponskopkogel, een kogel met een sponsachtige kop, is onlangs ingevoerd bij de politie van Jeruzalem De kogel is bedoeld om pijn te veroorzaken en behoort tot de ''crowd control'' wapens die worden ingezet om demonstraties en dergelijke te verspreiden. Maar als hij van korte afstand wordt afgevuurd is de kogel toch blijkbaar dodelijk,  net als de zogenoemde rubberkogel (een met rubber overtrokken stalen cylinder). De familie van Mohammed had gezegd dat Mohammed door een rubberkogel aan het hoofd was gewond. De politie ontkende en zei dat de Jeruzalemse politie geen rubberkogels gebruikt. Mohammed zou aan zijn been zijn getroffen door een sponskogel en gevallen zijn, waarbij hij zijn hoofdwond opliep. De Palestijnse patholoog dr Saber al-Aloul acht het echter onmogelijk dat Mohammed  zijn schedelbasis-fractuur opliep door een val.  

Geen opmerkingen:

Israel schiet 16-jarige neer en laat hem twee uur bloeden

Mohammed Abdullah Salah Suleiman Israelische militairen hebben vrijdag weer een 16-jarige jongen doodgeschoten.  Hij was het 15e kind dat st...