woensdag 24 september 2014

Rechter in Jeruzalem dwingt Walid Obeidi tot sloop van zijn eigen huis

Een Palestijnse familie uit de wijk Marwaha-buurt van de wijk Beit Hanina in Oost-Jeruzalem is begonnen met het zelf slopen van een deel van hun huis om het betalen van hoge sloopkosten te voorkomen die zij zou moeten betalen als de gemeente het doet. Eigenaar Walid al-Obeidi 'vertelde Ma'an dinsdag dat hij zijn huis tot twee keer toe had uitgebreid om tegemoet te komen aan de groei van zijn familie. In 2002 zette hij een vierde verdieping op zijn huis van drie verdiepingen en in 2005 een vijfde.

Die vijfde moet nu op last van een rechter voor 25 september gesloopt zijn, terwijl de vierde dan met bakstenen dient te zijn dichtgemetseld. Achttien leden van Obeidi's familie raken hierdoor hun huis kwijt. s. Obeidi heeft vele malen geprobeerd vergunningen te krijgen voor de verbouwingen, maar zonder resultaat. Vergunningen worden bijna nooit verleend aan Palestijnen in Oost-Jeruzalem. Joodse kolonisten verkrijgen ze echter moeiteloos. 

4 opmerkingen:

Peter zei

Moslims menen dat zij boven de wet staan en al helemaal met de sociopaat en antisemiet in het Witte Huis die hen steunt.

De tactiek van dat moslimvolk is overal hetzelfde: eerst een wijk overnemen en vervolgens andermans land in bezit nemen door illegale import en als zij betrapt worden een potje grienen, janken dat zij 'gediscrimineerd' worden, dat de ander 'racistisch' is of een fobie heeft die iedereen terecht heeft aangezien al dat volk uit koppensnellers en handlangers van hen bestaat. Overal hetzelfde patroon, overal hetzelfde lulverhaal van dat fascistisch volk en altijd weer gesteund door de Europese variant van dat geteisem, de socialisten, met dezelfde verrotte mentaliteit.
Dé oplossing is al die jurken en hoofddoeken het land uitflikkeren zodat rust in de tent komt. Kunnen ze elkaar in de woestijn afmaken.

Abu Pessoptimist zei

Peter,
Nou jij gaat er lekker tegenaan hoor. Stevige taal! Blijkbaar denk je dat de Palestijnen hun eigen land hebben gestolen, en dat Obama en de Europese ''socialisten'' dat niet in de gaten hebben. Nou dat heb je dan mis hoor. Obama en de Europese socialisten hebben dat best wel in de gaten, denk ik. Ze deden namelijk helemaal niks toen Israel tot drie keer toe flink wat Palestijnen (niet alleen moslims hoor, ook best wel wat christenen) afmaakte in Gaza. En ook het doodschieten van Palestijnen op de Westoever, een favoriet tijdverdrijf van in uniform geklede Israeli's, zien ze eigenlijk altijd wel door de vingers. Dus ik denk dat ze het stiekem wel me je eens zijn. Jofel toch van die sociopaten en socialisten?

Martijn zei

Peter,

Over racisme, fobieën en sociopaten gesproken…

Abu,

Uit het regelmatig verschijnen van fijnbesnaarde commentatoren als Peter valt op te maken dat je blog breed gelezen wordt. Hartstikke mooi.

Elisabeth zei

De combinatie van haat voor 'dat moslimvolk' en haat voor 'socialisten' is zo opvallend in dit soort commentaren. Wat is er met de 'verlichte' moslimhaters gebeurd? Die zijn (of waren er in ieder geval) genoeg. In de tijd dat Hirsi Ali hier de trom roerde was het bepaald chic!

Israel schiet 16-jarige neer en laat hem twee uur bloeden

Mohammed Abdullah Salah Suleiman Israelische militairen hebben vrijdag weer een 16-jarige jongen doodgeschoten.  Hij was het 15e kind dat st...