donderdag 16 oktober 2014

Israelische soldaten schieten jongetje van 13 dood in dorp bij Ramallah

Bahaa Samir Badir
Bahaa Samir Badir,
Israelische militairen hebben donderdagavond een jongetje van 13 doodgeschoten in het dorp Beit Laqiya ten noordwesten van Ramallah. Bahaa Samir Badir, werd in de borst getroffen toen Israelische militairen het dorp binnenvielen, volgens medische bronnen. Dat veroorzaakte hevige bloedingen waaraan hij kort daarna overleed.
Het nieuws van de dood van Bahaa leidde meteen tot hevige rellen in Beit Laqiya. Een Israelische militaire woordvoerster had het erover dat in het dorp ''illegale opstootjes in Beit Laqiya" ontstonden en dat er toen de Israeli's het dorp wilden verlaten, ''Molotov cocktails naar de strijdkrachten werden gegooid''. De woordvoerster zei dat op het gooien van de Molotov cocktails met ''het afvuren van scherpe munitie was gereageerd''. De ''dood van een Palestijn'' werd nog onderzocht, zei ze. Daar keek de militaire politie naar.  Maar de Molotov cocktails hadden het leven van de soldaten bedreigd, zei ze nog.
Met de dood van Bahaa komt het aantal Palestijnen en Palestijnse tieners op de Westoever dat dit jaar door Israeli's is gedood, op 42. Dat is natuurlijk bovenop het aantal van ongeveer 2.200 dat gedood werd bij de aanval ''Protective Edge'' van deze zomer op Gaza. Onderzoeken van de Israelische militaire politie naar de dood van Palestijnen leiden er, behoudens heel zeldzame gevallen, altijd toe dat de militairen vrijgepleit worden van schuld.

9 opmerkingen:

Elisabeth zei

Haaretz heeft het over 'Palestinian teen killed', maar zelfs Yediot (Ynet) heeft het over een 'Palestinian boy'.
Wat is dat nou weer van Haaretz?

Het kan aan mij liggen hoor, maar hoewel een kind van 13 officieel inderdaad boven de tien is noem je zo'n kind toch gewoon een kind?

Joost zei

Djihadisten, en daartoe telt ook dit element, dus niks kind of welke term dan ook, want het volk krijgt van jongs af aan ingegoten om anderen te minachten en te haten, dienen gedood te worden voor dit addergebroed later voor meer adders zorgt. Jammer dat de IDF zich altijd inhoudt en niet direct iedereen met een rotsblok of brandbom in zijn handen doodt.In het onderhavige geval prima werk van het leger.

Abu Pessoptimist zei

Joost,
mag weten wie u bent, maar als ik dit soort reacties lees, begrijp ik ineens veel beter hoe het mogelijk was dat NL destijds na Duitsland het grootse aantal vrijwilligers voor de SS heeft geleverd, namelijk 20.000.

Gennadi zei

Jij heeft makkelijk te praten, Abu. Deze jongen gooide de steen of de brandbom niet naar jezelf of jouw kind. Nog niet...

Abu Pessoptimist zei

Gennadi,
In de eerste plaats staat helemaal niet vast dat die jongen wat dan ook gooide. En in de tweede plaats, wat wil je hiermee zeggen? Dat de Westoever terecht al 47 jaar bezet wordt gehouden en dat kinderen die iets naar soldaten gooien straffeloos doodgeschoten mogen worden?
En in de derde plaats: mijn kinderen zullen daar niet geraakt worden door stenen of Molotov-cocktails. Die gaan echt niet in bezet gebied wonen of dienst nemen in het bezettingsleger. Als ze daar ooit heengaan is het in het gezelschap van Palestijnen, om te zien wat de bezetting inhoudt, of om hen te helpen olijven plukken of zoiets.

Elisabeth zei

Gennadi, als het al zo zou zijn dat deze onvolgroeide jongen met zijn nog zwakke armpjes een molotov cocktail had gegooid naar de IDF, dan nog is het toch volledig buiten proportie om dan maar met scherp te schieten? De Nederlandse krakers in de jaren 80 waren een stuk ouder en deden wel erger en die werden ook niet neergeschoten. En nooit wordt in dit soort confrontaties een Israelische soldaat serieus gewond,dus hoe zeer zijn ze dan in gevaar? Voel je nou geen enkele schaamte over deze dingen? Ik begrijp je niet.

Een fundamentele vraag is ook wat die soldaten daar deden. Die horen daar gewoon niet te zijn.
Volgens internationaal recht hebben de Palestijnen in de bezette gebieden het recht om zich te verzetten.

Ouders hebben een jongen verloren door een zwaarbewapend leger dat geen serieus gevaar liep. Daar gaat het hier om. Nogmaals: Waarom zie je dat niet en waarom schaam je je niet over dit soort tragedies?


Anoniem zei

Gennadi, 'hoor' ik jou ook als kolonistenkindertjes stenen gooien naar Palestijnse kinderen die langs een settlement moeten lopen om van het ene dorp naar het andere om naar school te gaan?

Corrie

Joost zei

Er is geen 'westoever' en er wordt niks bezet gehouden. Alleen in jouw ogen omdat jij geen moer te maken hebt met wat in het verleden heeft plaats gevonden.

Jouw antisemitisme druipt van ieder stuk af wat blijkt uit je woordkeus. Alles is een nederzetting,iedereen is kolonist, alles is bezet. Dat Jordanië Judea en Samaria en het oostelijk deel van Jeruzalem bezette interesseert je geen zier en daarom kom je steeds je schrijfsels. De Tempelberg bestaat voor jou zelfs ineens niet meer. Je maakt je alleen maar zelf belachelijk met je 'westoever' van 25 km. Alsof De Meern op de westoever van de Vecht zou liggen. Iedereen zou zich belachelijk maken, maar beroepsantisemieten bezigen voor Israël gerust dergelijke termen. Bewoners van Almere: kolonisten van Amsterdam. Wat een treurnis bij jullie linksen en dan menen dat jullie moreel superieur zijn en een moraal hebben hoger dan welke berg.

Gennadi heeft groot gelijk. Als bij jou de eerste brandbommen naar binnen vliegen, gegooid door moslims, die dag komt heus wel en eerder dan jij denkt, ga jij janken dat je bescherming wil. Hoewel, ik vrees ook dat jij iemand als Wilders de schuld zou geven, want 'de ander' heeft het altijd gedaan in ogen van de roden.

Abu Pessoptimist zei

Joost,
dit was de laatste bijdrage van jou d
ie ik heb geplaatst.

Militairen slaan man uit Gaza dood die via het Afscheidingshek naar zijn werk in Israel wilde

 Een 32-jarige man uit Gaza is maandagavond door Israelische soldaten doodgeslagen bij het ''Afscheidingshek'' in de buurt v...