zondag 19 oktober 2014

Palestijns meisje van vijf sterft na - mogelijk opzettelijk - te zijn aangereden door kolonist

Einas Khalil (Foto Ma 'an)
Een meisje van vijf dat zondag op de Westoever door een auto van een kolonist is geschept, is later op de dag aan haar verwondingen bezweken, zo meldt Ma'an News op basis van verklaringen van medische bronnen..
Einas Khalil uit Sinjil in het midden van de Westoever werd zondag met haar even oude vriendinnetje Nilin Asfour aangereden door een kolonist, toen ze beiden liepen te wandelen op de hoofdweg bij het dorp. Getuigen zeiden dat de kolonist de meisjes met opzet leek te hebben aangereden.
Beide meisjes werden met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Ramallah, waar Einas een paar uur later overleed.
De Israelische politie onderzoekt de aanrijding, aldus inwoners van Sinjil. Het gebeurt herhaaldelijk dat kolonisten Palestijnse kinderen aanrijden. In minstens een aantal van die gevallen gebeurt dat ook met opzet. Een bekend geval deed zich voor in juli bij Jab'a tussen Bethlehem en Hebron, waar een kolonist opzettelijk het 9-jarige meisje Sanabel Attous van de weg reed en vervolgens doorreed, haar ernstig gewond achterlatend in een greppel. De betreffende automobilist werd nooit gepakt. Automobilisten die zich aan dit soort dingen schuldig maken worden eigenlijk ook nooit vervolgd.

Geen opmerkingen:

ICJ geeft Israel opdracht onmiddellijk voedselkonvooien naar Gaza door te laten

  Het Internationale Hof van Justitie (ICJ) in Den Haag heeft Israel donderdag opgedragen ongehinderd voedsel, water en hulp door te laten n...