zaterdag 1 november 2014

Israelische president uitgemaakt voor verrader en kontlikker wegens uitspraken tegen discriminatie

Reuven Rivlin
Rivlin met keffiya, een fotomontage die in Israel de ronde doet op Facebook.

The Jerusalem Post bracht vrijdag een bericht over de manier waarop de nieuwe Israelische president Reuven Rivlin wordt aangevallen op de sociale media, omdat hij een lans breek voor meer tolerantie tegenover de Israelische ''Arabieren'' en klaagt over discriminatie. De president maakte tijdens een conferentie over tolerantie, vorige maand, de opmerking dat Israel ''een zieke maatschappij is die om behandeling vraagt''. Bij de opening van het parlementaire jaar deed hij een beroep op de afgevaardigden om te breken met  xenofobe retoriek. En eind oktober was hij in de plaats Kfar Qassem, bij de herdenking van de slachtpartij van 1956, een zwarte bladzijde uit de Israelische geschiedenis die altijd een beetje wordt weggemoffeld.
Bij het begin van de Suez-oorlog van '56 werd van het ene op het andere moment een uitgaansverbod voor Israelische Palestijnen afgekondigd. En in Kfar Qassem werden die dag 46 mensen, de helft vrouwen en kinderen, die terugkeerden van werk op het land en niet van het uitgaansverbod konden hebben gehoord, neergemaaid door overijverige leden van grenspolitie-eenheden die voor die moordpartij later vrijwel niet zijn bestraft.
Op Facebook gaat een gefotoshopte foto rond van Rivlin met keffiyeh, de beroemde Palestijnse hoofddoek, en dart wordt begeleid door giftige teksten.
''Het is een schande dat je ons vertegenwoordigt, '' luidt één commentaar. ''Het is een ziekmakende gedachte dat een man zoals jij op de stoel van de president zit. Je bent een totale nul.'' Een ander commentaar: ''Met dank aan de Arabische fascisten die je gekozen hebben. Deze bastaard veroordeelt Joden die in huizen in Jeruzalem trokken. Het doet me een beetje denken aan de rassenwetten, maar als het over Joden gaat is alles geoorloofd.''
De president zelf memoreerde dat hij een ''liegende kike'' (Amerikaans scheldwoord voor Jood), is genoemd, dat hem werd toegevoegd: ''Sterf, Arabische agent'', dat hij te horen kreeg dat hij maar beter president in Gaza of van Hezbollah kon worden, en dat hij een ''stinkende Arabische kontlikker'' was. Rivlin zei dat dit maar een paar van de dingen waren die werden gezegd naar aanleiding van de speeches die hij had gegeven. ''Ik ben verbaasd en geschokt over de smeerlapperij die de nationale dialoog is binnengeslopen,'' voegde hij eraan toe. Rivlins stafleden zeiden woedend te zijn over de gemanipuleerde foto met keffiyeh, maar voegden eraan toe dat het de president er niet van zal weerhouden op de ingeslagen weg door te gaan.

Geen opmerkingen:

Israel schiet 16-jarige neer en laat hem twee uur bloeden

Mohammed Abdullah Salah Suleiman Israelische militairen hebben vrijdag weer een 16-jarige jongen doodgeschoten.  Hij was het 15e kind dat st...