zaterdag 21 maart 2015

Kolonisten in de buurt van Hebron verwonden zesjarig meisje met stenen

The head wound the girl suffered (Photo: B'Tselem)
(Foto B'tselem)

Een kleinigheid, maar illustratief voor wat bezetting inhoudt en hoe kolonisten zich gedragen: Kolonisten van de nederzetting Ma'on hebben stenen gegooid naar een meisje van zes uit het dorp at-Tuba (district Hebron) dat met een ander meisje van 14 voedsel aan het verzamelen was voor de dieren van haar familie. Het zesjarige meisje werd door twee stenen getroffen aan haar hoofd en aan een been. Ze liep een niet-gevaarlijke hoofdwond op. Een arts van het Israelische leger behandelde haar ter plekke.
Volgens de krant Yediot Ahronot (YNet) heefgt de Israelische politie een aanklachte genoteerd en zoekt zij nu de daders. Helaas blijkt uit de statistieken van de mensenrechtengroep Yesh Din dat de daders in zo'n 97% van de gevallen nooit worden gevonden of vervolgs, hetzij wegens gebrek aan bewijs dan wel gebrek aan ijver van de politie.

5 opmerkingen:

Machiel de Winter zei

Een van de opmerkingen die ik las onder dit bericht bij Ynet is hoe een meisje van zes aan twee gemaskerde mannen kan zien of horen dat die Joods zijn, laat staan "kolonist". Het kan ook een doorgestoken provocatie zijn.
Zwakke journalistiek om alles wat Bet(h)selem met geld van o.a de Nederlandse belastingbetaler produceert zo maar voor zoete koek te slikken.

Abu Pessoptimist zei

Machiel de Winter,
Ik begrijp dat u de Israelische politie ook al niet meer vertrouwt? En YNet? Want als dit zwakke journalistiek is, stel ik toch voor dat u daar gaat klagen.

Trees zei

Ik had een serieus antwoord klaar voor Machiel, maar het lijkt me beter om mijn energie te sparen voor iets zinnigs. net zoals de reageerders op Ynet, is Machiel in complete denial. jaja, palestijnen gaan hun eigen kinderen met stenen bekogelen om als slachtoffer gezien te worden. Ik heb nieuws voor U, ze zijn slachtoffer van een brute en wrede bezetting. En dit is nog maar een van de kleine wreedheden die er dagelijks voorkomen.

Machiel de Winter zei

Trees is niet in staat tot serieuze antwoorden. Termen als bullshit om een reageerder te intimideren wordt door Abu toegelaten.
Wat ik wil aangeven dat uit het relaas niet hoeft te volgen dat de stenengooiers joods waren. En waarom die beladen term, beter zou zijn Israeli in dit verband.
Nogmaals, hoe kan dat slachtoffertje van zes weten dat de stenengooiers van die afkomst waren ? Dat is toch door volwassenen ingegeven, en dan krijgt het al gauw een politiek (kwaadaardige) lading.

Abu Pessoptimist zei

Machiel de Winter,
Bullshit. Maar dezelfde bullshit die de Israelische politie hanteert, dus u hebt toch deels gelijk. Die politie is namelijk ook nooit in staat erachter te komen wie er stenen heeft gegooid naar Palestijnen. Dus worden er alleen mensen opgepakt (of doodgeschoten) die stenen hebben gegooid naar Joden. Want in die gevallen is de Israelische politie vaak wel effectief.

Tien doden bij luchtaanvallen ''door onbekenden'' in grensgebied Irak-Syrië

 Zeven  mensen zijn gedood en een zestal vrachtauto's is vernield in het Albu Kamal gebied aan de oostelijke grens van Syrië met Irak. D...