donderdag 26 maart 2015

Palestijnse tiener sterft een week nadat hij door Israelische militairen is neergeschoten

 Ali Mahmoud Safi

Een Palestijnse tiener is woensdag overleden als gevolg van een schotwond die hij een week geleden opliep tijdens een confrontatie met Israelische militairen, zo heeft een ziekenhuis in Ramallah meegedeeld. 
Het gaat om de 17-jarige Ali Mahmoud Safi uit het vluchtelingenkamp Jalazoun.  Hij werd een week geleden met scherp in de bost geschoten. Dat gebeurd tijdens een protest tegen de bouw van een deel van de Muur bij de nederzetting Beth El dat het kamp verder van de buitenwereld gaat isoleren. Ali lag al een week in coma, woensdag hebben de artsen hem dood verklaard. Bij de confrontatie bij bij het Jalazoun-kamp, waarbij met stenen zou zijn gegooid, raakten nog zeker drie andere mensen gewond door scherpe munitie.
Defense for Children Palestine kwam een paar dagen geleden met een rapport waaruit bleek dat het gebruik van scherpe munitie door Israelische militairen bij rellen de laatste tijd sterk is toegenomen.
Sinds het begin van het jaar zijn niet minder dan 30 kinderen op de Westoever door scherpe munitie gewond geraakt, aldus DfC. De organisatie schreef dat er nog geen doden waren gevallen (nu dus inmiddels wel, AbuP), maar dat sommigen zeer ernstig gewond zijn. Het rapport meldt overigens ook, op gezag van Ocha, het Bureau van de VN voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken, dat in 2015 in totaal op de Westoever en in Oost-Jeruzalem nu al 258 mensen bij botsingen met de Israeli's gewond  zijn geraakt.   

Geen opmerkingen:

Tien doden bij luchtaanvallen ''door onbekenden'' in grensgebied Irak-Syrië

 Zeven  mensen zijn gedood en een zestal vrachtauto's is vernield in het Albu Kamal gebied aan de oostelijke grens van Syrië met Irak. D...