donderdag 16 april 2015

Israel negeert rechterlijke uitspraken en sloopt vijf appartementen in ''niet-erkend" dorp bij Tel Aviv

 Israelische bulldozer aan het werk in Dahmash. (Foto Rami Younis).

Israelische bulldozers hebben woensdag drie gebouwen gesloopt inm het ''niet-erkende'' dorp Dahmash tussen Lod (Lydda) en Tel Aviv. Volgens inwoners van Dahmash waren met de sloop vijf appartementen gemoeid. De appartementen waren echter op het moment van de sloop niet bewoond.
De sloop vond plaats ondanks een uitspraak van het hooggerechtshof waarbij werd aangedrongen op een schikking tussen de eigenaars en de autoriteiten en een uitspraak van de rechtbank in die aandrong op uitstel van de sloop.

Leden van de Gezamenlijke (Arabische) Lijst in het Israelische parlement, de Knesset, Ayman Odeh, Bassel Ghattas en Dov Khenin, en het hoofd van de de noordelijke afdeling van de Islamitische Beweging in Israel, sheikh Raed Salah, kwamen naar Dahmash om hun solidariteit te tonen met de inwoners van dit dorp dat al lang bestond voordat de staat Israel in 1948 werd gesticht, maar dat niettemin nooit als dorp is erkend. 
Maandag werd in de Arabische plaats Kafr Kana, in het noorden van Israel eveneens een huis gesloopt.  In Ramle, vlakbij Lod, ontvingen deze week 11 families aankondigingen dat hun huis zal worden gesloopt.
 Knesset lid Dov Khenin zei: als we deze huidige sloopactiviteiten optellen bij de systematische sloopacties in de Negev, ''wordt duidelijk dat dit  een nieuwe golf vernielingen van huizen is die zich niet beperkt tot iets wat alleen maar lokaal plaatsvindt''.

Geen opmerkingen:

Israeli's maken nog een vijfde slachtoffer in de buurt van Jenin

Abdallah Abu Hassan Het Israelische leger is vrijdagmorgen de plaats Kafr Dan, ten noordwesten van Jenin, binnengevallen en heeft daar een 1...