dinsdag 12 mei 2015

De ''Freedom Flotilla III'' voor Gaza is onderweg

Dit is de Marianne. Het scheepje is maandagavond vertrokken uit Götheborg in Zweden en is nu met een bemanning van vijf man en een lading medicamenten en zonnecollectoren op weg naar Gaza. Misschien dat de naam ''Freedom Flotila III'' wat weids lijkt voor een dergelijk klein bootje, maar de Marianne zal onderweg nog andere schepen ontmoeten. En dan ontstaat, zo is de bedoeling, wel degelijk een flottielje dat de opvolger is van de Freedom Flotilla I en II. Freedom Flotilla I eindigde eind mei 2012 in een drama, toen Israelische militairen het Turkse schip Mavi Marmara enterden en negen Turkse activisten doodschoten. Een tweede Flotilla werd door Israel gestopt in oktober 2012.
De Marianne zal onderweg verschillende andere havens aandoen waar actie gevoerd zal worden ten gunste van het opheffen van Israels blokkade van de Gaza-strook. Op delen van het traject wordt een achttal passagiers meegenomen. Wanneer het flottielje in Gaza denkt aan te komen is niet bekend gemaakt.
Volgens de site Alternative News is Israel bezorgd over deze nieuwe poging om de bokkade van Gaza te breken. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Jeruzalem, meldt de site, heeft een speciale man aangesteld om de tegenacties van het ministerie te coördineren met het ministerie van Defensie en het Bureau van de minister-president.

Geen opmerkingen:

Tien doden bij luchtaanvallen ''door onbekenden'' in grensgebied Irak-Syrië

 Zeven  mensen zijn gedood en een zestal vrachtauto's is vernield in het Albu Kamal gebied aan de oostelijke grens van Syrië met Irak. D...