vrijdag 9 oktober 2015

Palestijn gedood in Kiryat Arba na aanval op grenspolitieman

Een Palestijnse jongen is vrijdag doodgeschoten in de Israelische nederzetting Kiryat Arba bij Hebron, nadat hij een lid van de Israelische grenspolitie met een mes had gestoken. De dode Palestijn werd geïdentificeerd als de 19-jarige Mohammed Fares Abdullah al-Ja'abari. De "Arabische terrorist" is doodgeschoten, zei woordvoerder van de politie, Mickey Rosenfeld. De man van de grenspolitie raakte licht gewond.
Het incident volgt op  een serie eerdere aanvallen met messen, woensdag en donderdag waarbij zeven Israeli's gewond raakten en één Palestijn werd doodgeschoten, en nadat op de Westoever in het Shu'afat kamp een Palestijn was doodgeschoten en minstens 80 anderen tijdens demonstraties door kogels gewond raakten. Ook was er een incident in Dimona (Zuid-Israel) waarbij een jonge Israeli vier Palestijnen met een mes aanviel en er twee vrij ernstig verwondde. Uit Jeruzalem kwam bovendien vrijdag een bericht dat een Palestijn een Israelische tiener in Jeruzalem stak met een mes, waarbij de tiener lichte verwondingen opliep.

Geen opmerkingen:

Israel valt voor de vierde keer het Shifa-ziekenhuis aan

Het Shifa-complex brandt (foto van X)  Israelische troepen zijn maandagnacht opnieuw het Shifa-ziekenhuis in Gaza-stad binnengevallen. Tanks...