maandag 12 oktober 2015

Politie Jeruzalem schiet man dood in auto ''omdat hij hen misschien wilde aanvallen met een mes''


Updated. Grenspolitiemannen in Jeruzalem hebben maandagmorgen weer een jonge Palestijnse man doodgeschoten. Dat gebeurde bij de Leeuwenpoort in de Oude Stad. De officiële lezing van politiewoordvoerder Micky Rosenfeld luidde dat ''de man een mes trok en agenten aanviel en ter plekke werd doodgeschoten''. De site YNet meldde dat dat hij een politieman in diens (kogelvrije? ) vest wilde steken. Geen van de agenten raakte gewond.
Het Palestijnse persbureau Ma'an hoorde van omstanders dat de man helemaal niemand wilde aanvallen. Het persbureau IMEMC meldde later dat de doodgeschoten jongen de 18-jarige scholier Mustafa 'Adel al-Khatib was. Ooggetuigen vertelden dat hij met zijn auto door een nauw straatje reed in de Oude Stad tussen de Leeuwenpoort en de Hatta Poort en dat de politiemannen hem opdracht gaven te stoppen. Vervolgens  openden ze meteen het vuur op hem. Een Palestijnse medische hulpverlener vertelde het tv-station Al-Jazeera Mubasher dat Al-Khatib ''werd doodgeschoten terwijl hij nog in zijn auto zat'',  omdat de agenten hem er kennelijk van verdachten dat hij ze zou willen steken. Hij zei dat er diverse salvo's scherpe munitie op hem waren afgevuurd.
Mustafa al-Khatib was de 25ste Palestijn sinds 1 oktober die werd gedood door Israelische kogels.

Geen opmerkingen:

Israel valt voor de vierde keer het Shifa-ziekenhuis aan

Het Shifa-complex brandt (foto van X)  Israelische troepen zijn maandagnacht opnieuw het Shifa-ziekenhuis in Gaza-stad binnengevallen. Tanks...