vrijdag 1 juli 2016

Israelische kolonist gedood bij beschieting van zijn auto bij Hebron, drie familieleden gewond

Een Israelische kolonist is vrijdagmiddag omgekomen bij een schietpartij in bezet gebied op weg nr 60 ten zuiden van Hebron. Hij is de 48 jarige rabbijn Miki Mark, het hoofd van de yeshiva (religieuze school) in de nederzetting Otniel. Mark reed in een auto met zijn familie en werd ingehaald door een andere auto, van waaruit hij vervolgens werd beschoten met een automatisch wapen. Zijn auto reed van de weg en sloeg over de kop.
Mark werd gedood, zijn vrouw raakte ernstig gewond. De 14 jarige dochter werd matig ernstig gewond, de zoon van 15 raakte licht gewond. Zij zijn opgenomen in het Hadassah Ein Kerem ziekenhuis, waar de vrouw op de intensive care aan de beademing ligt. 
De jacht is geopend op de auto van waaruit geschoten is. Volgens de Israelische kranten is de dader afkomstig uit hetzelfde dorp Bani Na'ím van waaruit de 17 jarige Muhammad Tarayra die donderdagochtend in de nederzetting Kiryat Arba de 13 jarige Hallel Yaffa Ariel doodstak (naar later bleek een meisje met de Amerikaanse nationaliteit), en van waaruit ook de 27 jarige zwangere moeder Sara Tarayra uit afkomstig was, die vrijdagochtend in Hebron werd doodgeschoten.
(Bij hetzelfde checkpoint waar dit gebeurde werd later ook een meisje van vijftien gearresteerd dat bij inspectie een mes in haar tas bleek te hebben. Zij is gearresteerd en wordt ondervraagd).
Hoe de politie weet dat de schutter van deze jongste aanslag afkomstig was uit Bani Na'im, en hoe deze mensen weg hebben weten te komen uit een dorp dat na de aanslag in Kiryat Arba van donderdagochtend bij wijze van strafmaatregel hermetisch is afgesloten van de buitenwereld, is niet bekend.
In Israel leidde het nieuws van dit vierde incident in twee dagen, tot een soort paniekreactie.  De hele regio Hebron is nu afgesloten, de bevolking, 700.000 mensen kunnen er niet in of uit. Zaterdag komt het veiligheidskabinet bijeen voor een spoedvergadering over de toestand.

Geen opmerkingen:

Ook de VN concludeert dat Abu Akleh werd gedood de Israeli's

Het wordt langzamerhand super duidelijk. Alleen niet voor Israel wappies. De vraag "wie doodde Shireen Abu Akleh?'' is intussen...