maandag 23 april 2018

Twee gewonden overlijden, aantal door Israel in Gaza gedode demonstranten stijgt naar 39

Abdallah Shamali
 
Tharir Wahba

Updated. Opnieuw zijn twee gewonden in Gaza aan hun verwondingen bezweken. Zondagavond overleed de 30 jarige Abdallah Mohammed Shamali uit Rafah in het Europese ziekenhuis in die plaats  Hij werd afgelopen vrijdag tijdens zijn deelname aan de protesten van de ''Grote Mars van de Terugkeer'' ten oosten van Rafah door een scherpschutter in zijn buik geschoten.  Maandagochtend overleed de 18 jarige, dove, Tahrir Mahmoud Wahba. Hij werd met scherpe munitie neergeschoten op 13 april, ten oosten van Khan Younis, dicht bij het Awdeh vluchtelingenkamp.
 Hun dood brengt het aantal mensen dat tijdens de demonstraties door de Israelische scherpschutters is doodgeschoten op 39, of 41 als twee doden die in  demarge van de dmeonstraties werden gedood worden meegerekend. Ondr de doden waren drie minderjarigen en een journalist. Zondag raakten ten oosten van Khan Younis overigens nog drie jpngerem gewodn door kogels. 
Zondag overleed ook een strijder van de Ezzeddin al Qassam Brigades van Hamas. Het was Tha’er Nayef az-Zare’ey, 30, uit Deir al-Balah. Hij werd gedood bij het instorten van een tunnel.

1 opmerking:

Anoniem zei


Violations by the Israeli occupation forces against demonstrators peacefully.
https://www.youtube.com/watch?v=NpSjr1dT6uY

Herman

ICJ geeft Israel opdracht onmiddellijk voedselkonvooien naar Gaza door te laten

  Het Internationale Hof van Justitie (ICJ) in Den Haag heeft Israel donderdag opgedragen ongehinderd voedsel, water en hulp door te laten n...