zaterdag 5 mei 2018

Hamas: de zes doden in Gaza vielen bij ontploffing van 'Israelisch spionage systeem'

Updated. Bij een explosie in Deir Balah in het centrale deel van de Gazastrook zijn zaterdag zes doden gevallen en een drietal gewonden. De Ezzedin al Qassam Brigades van Hamas gaf de namen van de zes doden, allen twintigers en dertigers, en zei dat het ging om een gecompliceerde en gevaarlijke veiligheidsoperatie als reactie op een ''grote misdaad'' van de zionistische vijand.
Als aanvulling daarop kwam zondag het bericht dat de zes shuhada' (martelaars) van de Qassam Brigade erin waren geslaagd om een ''spionage systeem''op te sporen en onklaar te maken dat de ''zionistische vijand'' al meer dan ten jaar geleden had aangebracht. Bij het onklaar maken van het systeem was echter gebleken dat er een boopbytrap was aangebracht. De zes leden van de Qassam Brigades kwamen om toen die ontplofte. Al Qassam zei, dat de ''vereffening van de rekening''zou volgen en dat later meer bijzonderheden bekend gemaakt zullen worden.     
Israel gaf eerder als commentaar dat Israelische militairen nergens bij waren betrokken.

Geen opmerkingen:

Israel's doden een ongewapende autistische man en een huisvader die zijn familie wilde ophalen

Iyad Hallaq Updated. De Israeli's hebben in de afgelopen 24 uur twee Palestijnse dertigers doodgeschoten. Eén van hen was een autist...