dinsdag 25 september 2018

Maandagavonddemonstratie: weer een dode in Gaza

Mohammed Abu Sadiq
Israelische militairen hebben tijdens een demonstratie van maandagavond in Gaza een man doodgeschoten en 90 anderen gewond. Het gebeurde aan de kust, waar bootjes van plan waren het Israelische beleg te breken.Volgens medische bronnen in Gaza vuurden de militairen salvo's scherpe munitie in de menigte, evenals hoge snelheids traangasgranaten en zogenoemde ''rubberkogels''.  Bij die beschieting werd Mohammad Fayez Salim Abu Sadiq (21) doodgeschoten en werden twee van de 90 gewonden eveneens door scherpe munitie getroffen.

Verder werd een traangasgranaat gericht afgeschoten op een ambulance van de Rode Halve Maan die probeerde gewonden te bereiken en werd de cameraman Monser Sawwaf van de Turkse Anadolu televisie door een traangasgranaten aan zijn been getroffen. Zijn camera en overige apparatuur werden getroffen door scherpe munitie. De Israeli's vuurden overigens ook op de boten die probeerden uit te varen. Palestijnen die katapults (of beter: slingers) hanteerden om stebnen te wrepen, slaagden er intussen in een drone neer te schieten die traangas op hen afschoot. Zondagavond werd ook een Palestijn doodgeschoten, de 21-jarige Emad Daoud Eshteiwi, Mohammed Abu Sadiq was de 196ste Palestijn die door de Isareli's in Gaza werd gedood sinds 30 maart.

Geen opmerkingen:

Militairen slaan man uit Gaza dood die via het Afscheidingshek naar zijn werk in Israel wilde

 Een 32-jarige man uit Gaza is maandagavond door Israelische soldaten doodgeslagen bij het ''Afscheidingshek'' in de buurt v...