vrijdag 19 oktober 2018

Administratieve detentie van Palestijns parlementslid Jarrar voor vierde keer verlengd

Khalida Jarar
Israel heeft donderdag de ''administratieve detentie'' van het parlementslid Khalida Jarrar voor de vierde maal verlengd. Ze kreeg er nog eens drie maanden bij. In juni van dit jaar zat ze een jaar vast zonder vorm van proces en kreeg ze zes maanden extra erbij. Nu kreeg ze opnieuw drie maanden. In 2015-2018 zat Jarrar ook al eens 14 maanden in de gevangenis na een ''plea bargain'' waarin ze bekende een solidariteitstent voor politieke gevangenen te hebben bezocht, meegedaan te hebben aan protestmarsen, een interview te hebben gegeven en lid te zijn van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina. Dat was de partij waarvoor ze in 2006 was gekozen was in het parlement van de Palestijnse Autoriteit, en waarvan Israel het bijeenkomen stelselmatig heeft verhinderd.
Jarrar is naast parlementslid ook bekend als feministe. Ze was van 1994 tot 2006 directeur van de mensenrechtenorganisatie Addameer en zat vanaf 2006 tot het eind van 2017 in de ''board of directors'' van Addameer. Ze zit ook in het Palestijnse Nationale Follow-up comité voor het Internationale Strafhof.  

2 opmerkingen:

Meir zei

Dat krijg je als je lid bent van de terreurorganisatie PLFP en aanzet tot kidnapping. En Addameer is een BDS kliek, dat zag ik ook weer niet in je stukje terug.

Abu Pessoptimist zei

Meir.
Aanzet tot kidnapping? Wie, waar en wanneer graag. Ik beschik niet over de voelhorens die jij blijkbaar hebt om niet geuite dreigementen waar te nemen. En van dat je mensen die terroriseren (op de Dam?) zonder meer vast mag zetten van jou, dat zullen we onthouden.

Israel schiet 16-jarige neer en laat hem twee uur bloeden

Mohammed Abdullah Salah Suleiman Israelische militairen hebben vrijdag weer een 16-jarige jongen doodgeschoten.  Hij was het 15e kind dat st...